Şelale'nın yerine ne yapılacak!

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinin Selçuklu mahallesinde bulunan Şelale kaldırıldı.


Mahalle sakinlerine sorulmadan kaldırılan şelale tepki topladı. Eyyübiye ilçesinin sembolü haline gelen Şelale’nin neden kaldırıldığı hala açıklanmadı. Yerine yeni bir yapının mı yapılacağı ya da şelalenin onarılıp tekrar yerine mi koyulacağı kamuoyunun merak konusu oldu.

Şelalenin kaldırılması ilgili DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı tepki gösterdi.

Esnaf ziyaretlerini sürdürüren DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı Selçuklu mahallesine gitti. Esnaf ziyaretinde esnafların sorunlarını dinleyen partililer, şelalenin esnafa sorulmadan kaldırılmasının kabul edilecek bir şey olmadığını söyleyerek tepki gösterdi. 

Şelalenin kaldırıldığı alanda bir konuşma yapan Av.İbrahim Halil Aydın “Selçuklu Mahallesinde bulunan Şelale buradaki esnaf için çok önemli bazı esnaflar Şelale ismini dükkanlarına vermiş. Esnafa sorulmadan kaldırılması esnafı rahatsız etti. Takdir edilir ki sembolik değerler simgeler halka sorularak yapılır. Veya kaldırılır.  Bunlar yerel belediyelerin ve yerel yönetimlerin kaidelerindendir.  Şelalenin kaldırılmasının mantığı olmadığı kanısındayım. Buradaki insanlar misafirlerine yol tarif ederken şelale üzerinde tarif ederlerdi. Biz bu simgesel yapının tekrar yapılıp yerine konulmasını Eyyübiye’ye ilçesine yakıştırıyoruz. “