"Seçimler yaklaşınca çalışmalar hızlandı"

Seçimlerin yaklaşmasıyla çoğu belediyede çalışmalar hız kazanırken, Urfalılar ise bu çalışmaların sadece seçim öncesi yapıldığını kaydetti.

2023 Yerel seçimlerine az bir vakit kalmışken, çoğu belediye çalışmalar için kolları sıvadı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince Abide Kavşağı projesi bitim tarihine 55 gün kala bir kısmı açıldı. Açılan Şanlıurfa-Diyarbakır güzergahının ulaşıma açılması kimi vatandaş tarafından takdir görürken kimi vatandaş tarafından da eleştiri yağmuruna tutuldu.

Muhabirlerimize konuşan Urfalılar yapılan hizmetlerin tamamının sadece seçim öncesi bir çalışma algısı olduğunu kaydederek şunları söyledi: “Bu çalışmalara artık kanmıyoruz. Bu çalışmaların tamamının kurmaca olduğunu artık biliyoruz. Gençlerimizi işsiz, evimiz aşsız, geleceğimiz bitik” diyerek sitem ettiler.

“HİÇ BİR BELEDİYENİN ÇALIŞMASINI BEĞENMİYORUM”

Hiçbir belediyenin çalışmasını beğenmediğini söyleyen Zeynel Demirel: “Bana soracak olursanız ben hiçbir belediyenin çalışmasını beğenmiyorum. En basitinden bu belediye otobüslerinden artık insanlar bıkmış durumda ya hepsi arka arkaya durakta sıra bekler ya da yarım saatte bir gelir insanlar binecek yer bulamaz.  Bu ulaşım hattının bir an evvel düzeltilmesi gerekiyor. Örneğin Urfa kart ATM’lerinin alışveriş merkezinin içinde ne işi var. Alışverişe giden kart doldurmaya gitmiyor ki oraya alışveriş yapmaya gidiyor. Onun orada değil de durakta olması gerekiyor.” dedi.

“TRAMVAY HAYAL OLDU”

Şanlıurfa’da ciddi park sorunlarının olduğunu aktaran Adem Yavuz ise şunları söyledi: “Öncelikle yollarımızın genişletilmesi lazım arabalar kaldırımlara park ediyor insanların geçeceği bir alan kalmıyor. Tramvay gelecek dediler o bir hayal oldu zaten Türkiye’nin en çok suyu olan yeriz o kadar imkanımız olmasına rağmen en fazla su faturasını veriyoruz, en pahalı tahıl ürünlerini alıyoruz. Okuma seviyemiz düşük diyorlar öğrencilerimize destek olan mı var.” 

“SEÇİM YAKLAŞTIKÇA ÇALIŞMALAR HIZ KAZANIR”

İsmini vermek istemeyen başka bir vatandaş ise şunları kaydetti: “Şuan sadece birkaç belediye başkanı görevini yerine getiriyor. Geri kalanlar ise keyif sürüyor. Hele ki seçim yaklaştı mı çalışmalar hız kazanır. Bu sürekli olan bir döngüdür seçildikten sonra da duraklama dönemi yaşarlar seçime yakın bir zaman da anca çalışırlar.” dedi.

GÖREVİNİ YERİNE GETİREN SADECE FAKIBABA’YDI

Tek belediye başkanı olarak Fakıbaba’nın görevini yerine getirdiğini söyleyen vatandaş: “Şanlıurfa’yı sahiplenen tek başkan vardı oda Ahmet Eşref Fakıbaba’ydı. Şanlıurfa için mücadele eder ve elinden geldiğince çalışırdı. Biz bunu bir tek Fakıbaba’da gördük. Şimdi artık insanlar bilinçlendi, iş yapmayanları seçmez oldu. Bu konuda onların da gereken kişiyi seçeceklerini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“GİDİN DE BALIKLIGÖL’ÜN HALİNİ GÖRÜN”

Balıklıgöl’deki kirlilik  ile birlikte yeteri kadar parkların olmadığını söyleyen vatandaş: “Örnek verecek olursam bizim Balıklıgöl’den başka gezilecek yerlerimiz var mı? Merkezden bahsediyorum. Gidin de Balıklıgöl’ün Güney tarafındaki halini görün. Etrafı kirden geçilmiyor, her taraf dökülüyor. Millet Urfa’yı Balıklıgöl ile tanıyor Balıklıgöl’ün hali de öyle olacaksa vay halimize. Gidebileceğimiz bir sosyal alanımız yok. Vakit ayırabilecek, kafa dağıtacak bir alanımız yok. Önüne gelen Urfa’ya inşaat dikiyor. Zaten doğru dürüst ağaçlandırmamız yok o inşaatlar da şehri mahvediyor. Şuan Kızılay meydanı yapıldı bunun kaç sene önce yapılması gerekiyordu. Şuan çıkıp ağaçlandırma yapmak olmaz. O kadar betonlaşma yapıldıktan sonra iki üç ağaç bizi kurtarmaz.” şeklinde konuştu.