Şanlıurfa yeteri kadar tanıtılmıyor mu?

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin incisi olan Şanlıurfa tarihi kent olduğu halde maalesef diğer illerde yaşayan vatandaşlar tarafından tanınmıyor.

Belediye başkanlarının komşu illerdeki billboardlara kendi reklamlarını vermesiyle bilinen aynı zamanda  tarihin sıfır noktası olan kent Türkiye’de yeteri kadar tanıtılmaması yürekleri acıtıyor. 

ATV Kanalının sevilen yarışması Kim Milyoner Olmak İster de çıkan Şanlıurfa ile ilgili soruya yarışmacının cevap vermemesi seyirciye sorması Şanlıurfalıları baya üzdü. 

Yarışmaya Denizli’den katılan evli dört çocuk babası Menderes Balaban’a sorulan soruda GAP havalimanına inip Haleplibahçe ve Balıklıgöl gibi tarihi mekânları ziyaret ediyorsanız neredesinizdir? Sorusuna Menderes Balaban yorum yapamadan seyirci joker hakkını kullandı. 

Seyircilerin yüzde 87’si doğru cevap olan Şanlıurfa dese de yüzde 13’ü farklı cevaplar verdi. Seyirciye güvenen Menderes Balaban cevabını Şanlıurfa’dan yana kullandı. Bu soruyla Şanlıurfa’nın belediye reklamları kadar tanıtılmaması belediye başkanlarının sadece yaptıkları çalışmaları tanıtması anlaşılıyor.