Şanlıurfa'da Kapaklı Pasajı yıkılıyor mu?

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Kapaklı Pasajı depremde bazı dükkanların hasar görmesinden dolayı zabıta ve polis ekipleri esnaflara dükkanlardan çıkmalarını istedi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 şiddetindeki depremin 10 ilde etkisini göstermesi  birçok iş yerinin yıkılmasına sebep olurken bazı iş yerleri de deprem riski taşıdığı için zabıta ve polis ekipleri kontrolünde mühürlenmesi bekleniyor.

Şanlıurfa'nın telefon pasajı olarak bilinen Kapaklı Pasajı depremde fazla hasar görmesinden dolayı mühürlenmesi ve önümüzdeki günlerde yıkılması bekleniyor.

Bugün saat 12.00'da mühürlenmesi beklenen Kapaklı Pasajı önümüzdeki günlerde tekrar yapılacak bir tespitin ardından yıkılıp yıkılmayacağına karar verilecek.

ESNAF ENGEL OLMAYA ÇALIŞTI

Deprem nedeniyle zarar gören pasajın mühürleneceği iddiası üzerine iş yerlerine gelen esnaflar,  ekiplere engel olmaya çalıştı. Polis pasaj etrafından geniş güvenlik önlemleri aldı.  Polis ve zabıta tek tek iş yerlerine girerek esnafı boşaltması noktasında uyarıda bulundu.

2007 YILINDA YIKIM KARARI GÜNDEME GELDİ

2007 yılında da pasajın yıkılması gündeme geldi. İddiaya göre o dönem pasajdaki bazı esnafların dükkânlarını genişletmek için duvar ve kolonlara zarar verdiği konuşuldu. Esnaf pasajı daha sonra arasında anlaşarak pasajın güçlendirilmesi için belediyeye başvurdu ve sorun çözüldü.

YIKILMA KARARI BÜYÜKŞEHİR’İN GÜNDEMİNDE VAR

Son olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ‘Kızılay Meydanı Gün Yüzüne Çıkıyor’ projesi kapsamında özel bir otelde Kızılay Meydanı ilgili bilgi veren Başkan Beyazgül, gazetecilerin Kapaklı Pasajı yıkılacak mı sorusuna inşallah birlikte çözüm bulacağız dedi.

Beyazgül: “Pasajdaki esnafımıza, gelin size yer gösterelim bu yer sizin ticari çalışmanıza ve kapasitenize uygun olsun ve anlaşalım tümünüzü oraya taşıyalım, bu teklifi kapaklı esnafına sunduk çalışmalar devam ediyor yer konusunu onlara bırakacağız ve inşallah birlikte bir çözüm bulacağız.”