Şanlıurfa'da bin 525 kurs açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 997 halk eğitimi merkezi, 81 ilde vatandaşların hayat boyu öğrenme kapsamında eğitim taleplerini karşılamaya devam ediyor. Şanlıurfa'da bu yıl binlerce öğrenci kurslardan faydalandı.

Şanlıurfa’da da vatandaşların eğitim taleplerini karşılayan Şanlıurfa Haliliye Halk Eğitim Merkezi, 1 Ocak 2022 tarihinden beri açtığı 1525 kurstan 36 bin 682 kursiyer yararlandı.

 

Yoğun bir tempo ve vatandaşların isteği doğrultusunda kurs açtıkları söyleyen Şanlıurfa Haliliye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Arslan, Şanlıurfa’yı hem eğitimde hem sanatta ileri seviyelere taşımak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirtti.

 

Bütün kurumlar ile Şanlıurfa için yararlı projeler için iletişimde olduğunu aktaran Arslan, gençlerin gerek eğitim, gerek meslek kurslarını en iyi şekilde vererek onlara meslek kazanma eğilimi içinde bulunduklarını ifade etti.

URFA’DA DERDİMİZ HALKA EĞİTİM

Şanlıurfa Haliliye Halk Eğitim Müdürü Halil İbrahim Arslan, Şanlıurfa’nın eğitim ve öğretimde daha ileri bir seviye ulaşması için ellerinden gelenin iyisini yapacaklarını söyledi.

Arslan, Halk Eğitim çalışmalarını şu şekilde değerlendirdi. “Haliliye Halk Eğitim Merkezi olarak vatandaşımıza hizmet etmek için sivil toplum kuruluşları ve belediyeler ile iletişim halindeyiz

Birbirinden fark kursalar ile gelen öğrencilere yeni bir şeyler öğretme gayretindeyiz. Öğrencilerin talepleri üzerine kurslarımızı açıyoruz öğrencilere eğitim veriyoruz. Şu anda yoğunluk olarak mesleki kurslar, sanatsal kurslar, okuma yazma kursları var. İsteyen her vatandaş gelip istediği kursu alabilme durumu var. Kurs sayılarımız gün gün artmaya devam ediyor. Bu yıl 1 Ocak 2022 yılından beri 1525 kurs açtık, bu kurslardan 36 bin 682 kursiyer gelip eğitimini aldı ve bu kurslardan faydalandı.

Vatandaşlardan talep çok fazla insanlar artık yeni bir şeyler öğrenmek istiyor, sanatsal aktivitelere yönelim göstermeye başladı. Özellikle pandemiden sonra vatandaşlar kurslara rağbet göstermeye başladı.”

AÇIK ÖĞRETİM KAYITLARI ARTTI

Bu yıl içerisinde açık öğretim kayıtlarının artığını söyleyen Halil Arslan, açık öğretim kayıtlarının artmasının sebebi öğrencilerin kolaylıkla sınavlara girebileceği online sistem olduğunu gösterdi.

LİSE AÇIK ÖĞRETİME KAYIT FAZLA

Ortaokulu bitiren öğrencilerin yaş sorunu veya kırsal mahallerden merkeze gelemeyen öğrencilerin liseyi uzaktan okumayı tercih ettiğini aktaran Arslan, açık öğretim lise kayıtlarında artış olduğunu söyledi.

Halil İbrahim Arslan açık öğretime yapılan kayıtları şu şekilde değerlendirdi:

“Açık Öğretim kayıtları bu yıl yoğun geçti. Lise açık öğretim kaydını 5087 öğrenci yeni kayıt yaptı. 2 bin 100 kişide kaydını yeniledi. Toplam 7 bin 700 kayıt yaptık. Şu anda kurumda kayıtlı olan lise öğrenci sayısı 25 Bin 732 kişi, Ortaokul öğrenci sayısı da bin 100 olarak kayıt yaptık. Kayıt yenileme 720 toplam olarak ortaokul öğrenci sayımız 16 bin 323. Açık öğretime yönelimin sebeplerine gelince özellikle online olması öğrencilere daha kolay geliyor. Bu sadece örgün eğitimden açık öğretime geçenler için değil, yeni öğretime kayıtlı olmaya öğrenciler veya yaş sıkıntısı olan öğrenciler de açık öğretime yönelim gösteriyorlar.”dedi.