Şanlıurfa Büyükşehir ulaşımda da gümledi!

Vatandaşlar tarafından yaptıkları çalışmalar ve projelerle eleştiri oklarının hedefi haline gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ulaşım konusunda da sınıfta kaldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait olan otobüs Eyyübiye ilçesine merkeze 30 KM uzaklığındaki 5 bin nüfuslu Yardımcı Kırsal Mahallesine sefer yaptığı sırada arızalandı.

 

Arızalanan otobüsü vatandaşlar çalıştırmak için uzun bir süre itmeye çalıştı. Şanlıurfa’da sıcak havaya rağmen otobüsün çalışması için yolcular yoğun çaba harcarken kan ter içinde kaldılar.

 

İddiaya göre daha öncede sık sık arızalanan otobüse Büyükşehir Belediyesinin çare bulamaması vatandaşların tepkisine neden oldu. Yaşanan arıza anını kameraya alan vatandaşlar CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’a ulaştırdı.

 

Vidoyu sosyal medya hesabında paylaşan Vekil Tanal duruma sert bir şekilde tepki gösterdi.

 

Daha öncede otobüsün arızalandığını söyleyen Tanal vatandaşların mağduriyetlerini giderilmesini ve o mevki üzerinde daha fazla seferlerin düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.  

 

Tanal sözlerine şöyle devam etti. “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin #Eyyübiye ilçesinde merkeze 30 KM mesafedeki 5 bin nüfuslu Yardımcı Kırsal Mahallesi’ne gönderdiği yolcu otobüsü! Vatandaşların iddiasına göre otobüs sık sık yolda arızalanıyor.

 

Videoda da görüldüğü üzere yolcular, yolda kalan otobüsü ittirerek şehre ulaştırmaya çalışıyor. Zaten otobüs sefer sayısı, gidiş-geliş şeklinde tek seferlik. Onu da düzgün yapamıyorlar. Mahalledeki yaşlılar, hastalar her gün yollarda perişan oluyor.

 

Yardımcı Kırsal Mahallesi ve etrafındaki mahallelere yönelik otobüs sefer sayısı arttırılmalıdır. Tabii külüstür otobüs gönderilmesin!”

Şanlıurfa Büyükşehir Vatandaşlar tarafından yaptıkları Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi