Ramazan'ın vazgeçilmezleri dudak uçuklatıyor

Şanlıurfa'da Ramazan ayının gelmesinin heyecanı yaşanıyor. Her ne kadar zamlardan dolayı vatandaşlar bir şey alamayacak vaziyete olsada bütçelerine göre Ramazan ayının alışverişini yapmaya çalışıyor.


Ramazan ayının vazgeçilmezi iftar sofraların olmazsa olmazı hurma fiyatı ile dudak uçuklatıyor. Geçen seneye nazaran gelen zamlar hurma, kuru üzüm, kuru kayısıya da vurdu. Geçen yıl hoşaflık için alınan 2 kilo kuru üzüm ve kuru kayısı bu yıl vatandaşlar 1 kiloya düşürmek zorunda kaldılar.

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala vatandaşlar, gıda alımlarına devam ediyor. Oruçlu günlerde iftarını hurma ve kuru kayısı ile açan vatandaşlar kuruyemişçilerin kapısına dayandı. Bu sene fiyatların yüksek olması nedeniyle vatandaşlar geçmiş yıllara nazaran alışverişi kısıtlı yapıyor. Fiyatların geçen seneye göre 2 kat attığını belirten esnaflar eskisi gibi iş yapamadıklarını söyledi.

Urfa Değişim Gazetesi mikrofonlarına konuşan Balıklıgöl esnafı Ramazan ayının ekonomik yönden zor geçeceğini belirtiler.

Korkmaz Kuruyemiş dükkan Sahibi Hüseyin Korkmaz “Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Esnaf olarak hazırlıklarımızı yaptık. Hoşaflık kayısı kuru üzüm kayısı çeşitlerimiz mevcut. Ramazan ayına bir hafta kala insanlar hazırlıklarını yapıyor. Gelip alışverişini yapıyor. Talep önümüzdeki günlerde daha artacak ama geçen seneye göre talep yok. Zamlardan dolayı herkes bütçesinden kısıyor.
Hurma ve kuru üzüm fiyatları çok artmadı. Ama kayısı fiyatı arttı. Çünkü talep fazla ama geçen sene üretimde sıkıntılar çıktığı için kayısı bulmak zor.”

Kuruyemiş dükkanı sahibi Süleyman Çelik ise “Fiyatlar geçen seneye göre pahalı ama vatandaş almak zorunda. Ramazan ayının vazgeçilmezleri hurma kuru üzüm ve kuru kayısı fiyatlarımız 30 liradan başlıyor. Bir kilo alamayan yarım kilo almak zorunda kalıyorlar. Geçen sene fiyatlar ucuzdu. Millet fazla fazla alıyordu. Bu sene herkes ihtiyacı kadar alıyor. Bu sene her şey zaten iki üç katına çıktı. Millet bütçeden kısmak zorunda kalıyor. “ dedi.