Ramazan bu yıl zamlarla geldi!

Şanlıurfa'da Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar bir gün öncesinden gıda alışverişi yaptı. Ancak yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaş eskisi gibi alışveriş yapamadığını söyledi. Yüksek fiyatlar nedeniyle alım güçlerinin çok düştüğünü ifade ettiler.

Ramazan ayının heyecanını yaşayan vatandaşlar ramazan alışverişinde fiyatların yüksek olmasından dolayı dert yakındı. Fiyat artışları ile mücadele eden vatandaşlar eski ramazanları adeta mum gibi arıyor.  Et ve gıda fiyatlarında yaşanan artışlar 11 ayın sultanı olan iftar sofralarına da yansıması bekleniyor. Market ve pazar tezgâhlarındaki ürünlerin etiket fiyatlarının her gün değişkenlik göstermesi vatandaşların alışveriş poşetlerin küçülmesine yol açıyor.

Mikrofonlarımıza konuşan vatandaşlar, üreticinin artan maliyetler nedeniyle fiyatlardan yeteri kadar gelir elde edemediği ve bu yüzden de tüketicilerin ürünleri pahalıya almak zorunda kaldığını söyledi. Ramazan ayında ürünlere zam geldiğini belirten vatandaşlar; “Alım gücü düştü. Ramazan ayı bereket ayıdır. Ama artık sofralarda bereket kalmadı” dedi.

“HER YIL AZ ALIŞVERİŞ YAPIYORUZ”

Her geçen gün vatandaşların alım gücünün düştüğünü vatandaşların alışveriş reyonlarına baka kaldığını belirten İpek Güler, “Tabi fiyatlar çok pahalı. Geçen seneye göre kat kat daha fazla fiyatlar. Bu sene de alışveriş yaptık ama çok değil az yaptık. “ ifadesini kullandı.

“ALLAH VATANDAŞA YARDIM ETSİN”

Emekli maaşıyla geçinmeye çalıştığını vurgulayan Hüseyin Ağırta yaşanan zamlardan dolayı vatandaşların ramazan alışverişinde boynu bükük ayrıldığını dile getirdi.

Hüseyin Ağırta, “Halkımızın sıkıntıları zaten malum. Ben memurum. 30 yıl çalıştık ve emekli olduk. Ben kendimi sıkıyorsam, kendi bütçemle geçinemiyorsam vatandaşa Allah yardım etsin. Fiyatlar çok yüksek. Geçen seneyle arasında %100 fark var. Yani artık bunlara bir çare olması lazım” açıklamasında bulundu.

“ZENGİNLER YAPIYOR FAKİRLER BAKIYOR”

Maddi imkanları kısıtlı vatandaşların doğru düzgün ramazan alışverişini yapamadığını belirten Mehmet Toprak, “Fiyatlar çok yükseldi. Emekli maaşına göre çok yüksek. Ama bürokratlara göre yüksek değil. 70 milyar alanlara yüksek değil. Ama emekli maaşına göre çok yüksek. Emekli aç değil, aç oğlu aç. Yani bu emekli, düşmanıdır. Emekliyi on senedir yere buz etti yapıştırdı. Emekli de artık dersini vermeli” yorumunda bulundu.

“ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN”

Birçok vatandaş gibi fiyatlardan rahatsız olan Hasan Altay, “Alışverişimizi yaptık. Fiyatlar tabi yüksekti. Yükselmeye de devam ediyor. Durmayacak gibi. Allah sonumuzu hayır etsin. Zaten depremler oluyor, seller oluyor. Görüyoruz. Geçen seneye göre neredeyse %50 oranında bir artış var fiyatlarda. Mesela şu an asgari ücret ne kadar artsa da ihtiyaçlarımızı karşılamıyor yani” dedi.

“YÜZDE 200 ZAM VAR”

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte etiket fiyatların yüzde 200 arttığını söyleyen Hidayet Mızraklı, “Alışveriş yapamadık. Zaten fiyatlar bu şekil olduğu için alışveriş yapamadık. Fiyatlar uygun olsaydı yapardık. Geçen seneye göre %200 zam var. Maalesef… Alamıyoruz. Yani ben orta gelire sahip bir insan olduğum halde alamıyorum. Dar gelirli insana Allah yardım etsin” açıklamasını yaptı.

 

Ramazan bu yıl zamlarla Şanlıurfa’dan Manisa’ya Şanlıurfa Ramazan ayı