Polat, Urfa fıstığını Erdoğan'a takdim etti!

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu yedek üyesi Vildan Polat, geçtiğimiz günlerde fıstık hasadına katıldı. Hasat ettiği fıstığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etti. Polat, MKYK toplantısı öncesi fıstığa taban fiyat talebini Cumhurbaşkan Erdoğan'a iletip iletmediği merak ediliyor.

Son bir yılda mazot, gübre ve ilaç fiyatlarının 2-3 kat artması nedeniyle çiftçilerin maliyetleri arttı. Üretimi yaklaşık 20 yıl süren Urfa fıstığı için çiftçiler hükümete çağrı yaparak fındık ve buğdayda olduğu gibi fıstığa da taban fiyatı getirilmesini istiyor. Vatandaşların bu çağrısını CHP milletvekilleri Mahmut Tanal ve Aziz Aydınlık soru önergesi ile Tarım ve Orman Bakan’ı Vahit Kirişçi’ye sordu.

Fıstık hasadının başladığı bugünlerde AK Parti kanadından fıstığa taban fiyatı getirilmesi yönünde bir destek açıklaması gelmedi. Ancak Şanlıurfa milletvekili Zemzem Gülender Açanal fındık taban fiyatı açıklamasını şu sözlerle paylaşmıştı: “Alan destekli fındığın kilogram fiyatı 54 lira oldu. Dünya fındık üretiminin yaklaşık yüzde 70'ini tek başına karşılayan ülkemizin değerli fındık üreticilerine hayırlı olsun” dedi.

Fıstık toplayıp Cumhurbaşkanı’na hediye etti

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu yedek üyesi Vildan Polat, fıstık tarlasında işçilerle birlikte hasat yaptı ve sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Paylaşımında Urfa’nın fıstığın başkenti olduğu vurgusunu yaptı. Ancak taban fiyat ile ilgili bir destek paylaşımı gelmedi.

Son olarak Ankara’da Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısı önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Polat, Erdoğan’a Urfa’dan hasat ettiği fıstıkları hediye etti. Erdoğan ise hediye edilen fıstıkları Düzceli cam kemik hastası Hiranur’a verdi.

Polat sosyal medya paylaşımında fıstığa taban fiyatı getirilmesi yönünde bir açıklama yapmadı. Erdoğan’a konuyu iletip iletmediği ise merak edilen konular arasında yer aldı.

İşte Polat’ın paylaşımı:

“MKYK Toplantımız öncesi, Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan’a "Fıstığın Başkenti" Şanlıurfa'mızın ilk fıstık hasadını, hemşehrilerimiz adına takdim ettik. Kendileride naçizane hediyemizi, Düzceli cam kemik hastası Hiranur kızımıza hediye ederek, bizleri ziyadesiyle mutlu ettiler.”