Pazarcı esnafı zabıtadan şikayetçi!

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde pazarcı esnafı denetimi maskesiz ve eldivensiz olarak yapan zabıta ekiplerinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Pazarcı esnafının iddiasına göre, pazarda denetime çıkan zabıtalar burada maske ve eldiven kullanmadan denetim yapıyor. Öyle ki bazı zabıtalar daha da ileri giderek poşetlerini sebze ve meyve doldurarak evine götürdüğünü ileri sürdüler. Pazarda çekilen fotoğraflarda zabıta ekipleri maske ve eldiven takarak medya için fotoğraf servis ettikten sonra maskelerini çıkardığı kaydedildi.

Pazarda kurulan tablaların belirtilen sınırlar dışına çıkmasına rağmen ekiplerin uyarmadığını ve seyirci kaldığını söyleyen esnaf, zabıtaların sebze ve meyveleri eldivensiz olarak kontrol ettiğini ileri sürdüler. Medyaya servis edilen fotoğraflarda maskeli olan zabıtanın fotoğraftan sonra çıkardığını belirttiler.



Pazar yerlerine kontrollü giriş/çıkışları sağlamak için belirlenen noktalar haricinde diğer tüm alanlar demir bariyer ve benzeri araç-gereç ile kapatılarak kontrolsüz giriş/çıkışlar engellenecek denilmesine rağmen bu genelgeye göre işlemlerin yapılmadığı yine pazar yerlerinde Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtildiği üzere sergi ve tezgahlar arasında en az 3 metre olacak şekilde mesafe bırakılması gerekirken bu durumun gözardı edildiği kaydedildi.

Pazarcı esnafı Başkan Metin Baydilli’ye seslenerek, pazara gelmesini ve ekipleri yerinde denetlemesini istedi. 
 
Ayrıca pazar yerlerinde çöp toplama, hijyen ve dezenfeksiyon hususunda gerekli tedbirlerin alınmadığı da ileri sürüldü.