Özel kıyafetlerini belediyeye mi ödetmeye çalıştı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi özel kalemi İbrahim Halil karaca, iddiaya göre bir esnaftan kıyafet alarak ödemesini Büyükşehir'e yaptırmak istediği belirtildi. Esnaf İbrahim Halil Demirkol'un sosyal medya paylaşımı çok konuşulacak.

Haşimiye bölgesinde esnaflık yapan İbrahim Halil Demirkol’un sosyal medyadaki iddiasına göre, Büyükşehir Belediyesi özel kalemi İbrahim Halil karaca kendisi ve arkadaşları için kıyafet aldığı öğrenildi. Karaca kıyafetlerini aldıktan sonra ödeme yapmadan mağazadan ayrıldı. Esnaf karaca bir süre sonra özel kalem Karaca’yı arayarak ödeme yapmasını istedi. Karaca kendisinden iban isteyerek ödemeyi hesabına yapacağını söyledi. İkili arasında geçen konuşmadan iki saat sonra belediyeden geldiğini söyleyen bir kişi esnaf Demirkol’dan elbiseler için makbuz kesmesini istedi.

Belediyenin sosyal yardımlaşma bölümünden geldiğini iddia eden kişi elbiseler için makbuz kesmesi halinde ödeme yapacağını söyledi. Bu durum karşısında sinirlenen esnaf Karaca, kişiye özel olan elbiselerin neden belediye hesabına keseceğini söyleyerek makbuz kesmedi ve belediyeden geldiğini söyleyen kişiyi işyerinden gönderdi.

TELEFON TRAFİĞİNDEN SONRA PARA HESABA GELDİ

Yaşanan bu olaydan sonra esnaf Karaca, durumu anlatmak için önce Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü aradı ancak kendisine ulaşmadı. Durumu daha sonra milletvekili Fakıbaba, İbrahim Halil Yıldız ve Ak Parti İl Başkanı Kırıkçı’ya illetiğini aktardı. Yaşanan telefon trafiğinden sonra Büyükşehir Belediyesi özel kalemi İbrahim Halil Karaca parayı cebinden esnaf Demirkol’un hesabına attı.

“ALLAH’A ÇOK ŞÜKÜR KİMSENİN HAKKINI YEMEDİM”

Esnaf Demirkol yaşananları sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştı:

“Büyükşehir belediye başkanının özel kalemi İbrahim Halil karaca, bir esnaf olarak gelip benden kıyafet aldı ve arkadaşlarına da aldı. Ondan sonra telefonla kendisini aradım borcun var onu yollar mısın ödemelerin var dedim. Oda bana iban at dedi, bende kendisine iban yolladım aradan iki saat geçti ve tanımadığım biri geldi. Belediyenin sana borcu var dedi. Bir makbuz kez borcu ne kadarsa ödeyelim dedi. Bende kendisine sordum seni kim yolladı ve sen necisin oda bana Belediyenin sosyal yardımlaşmadan geldiğini söyledi. Bende kendisine kızarak şahsın aldığını söyledim. Ben fakir yetim kul hakkı yemem, kendisine kızarak yolladım. Şahsın aldıklarını eğer belediye ödüyorsa belediye başkanı beni arasın dedim. Ondan sonra Belediye Başkanı Sn. Zeynel Beyazgül’ü aradım ulaşamadım. Kendisine masaj attım bu konuyla ilgili ama bana dönmedi.

Bir daha İbrahim Karaca’yı defalarca aradım bana cevap vermedi ve dönmedi.

Bende Sn. milletvekili Fakıbaba’yı aradım

AKP il başkanımızı aradım

Sn. milletvekili İbrahim Yıldız’ı aradım

Son olarak Ömer Faruk beyi aradım

Dün hesabıma İbrahim Halil karaca parayı attı

Eğer ben göz yumsaydım yetim hakkı yeseydim

Belediyenin sosyal yardımlaşmadan parayı alsaydım

Bunun gibi insanlara belediyeyi teslim etmiş olurdum

Allah’a çok şükür kimsenin hakkını yemedim ne de yediririm

Şanlıurfa halkı kararsızım”