Okuma alışkanlığı için yarışma düzenleniyor

Türkiye'de kitap okuma alışkanlığının aşılanması çeşitli yarışmalar düzenleniyor. Son zamanlarda kitap okuma oranının yükseltilmesi için çeşitli çalışmalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı yeni bir çalışmaya daha imza atıyor. Şanlıurfalılara kitap okuma alışkanlığı aşılama yolunda Atatürk Bulvarında Stant açan Harran Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencisi Mehmet Emin Güvenç, Urfa Değişim Gazetesine 10.Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması hakkında okurlara bilgi verdi.


Mehmet Emin Güvenç gelecek hafta okul sınavlarının olduğu halde burada Şanlıurfalılara okuma alışkanlığı kazandırmak için stant açtığını belirtirken toplumun okuma  ve bilinçlenmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

ÖDÜLLERDEN ZİYADE OKUMA ALIŞKANLIĞI

Mehmet Emin Güvenç düzenlenecek yarışma hakkında şunları söyledi: “her sene düzenlenen bir yarışma Ufka Yolculuk  Türkiye genelinde düzenlenen bir yarışma. Amacımız tamamen ödüllerden ziyade okuma alışkanlığı kazandırmak. Geçen sene pandemiden dolayı sağlık konusunda bir yarışmaydı. Bu sene de sağlıklı düşünme üzerine bir yarışma. Biliyorsunuz o kadar subliminal mesajlar var ki çocukların bunları eleyip akıl süzgeçlerinden geçirmeleri gerekiyor. Yarışmamız iki aşamadan oluşuyor. Kendi imkanlarıyla sınava giriyorlar. İlk yarışmamız tamamen eleme amaçlıdır.  Türkiye genelinde ilk 15 bine girenler ikinci aşamaya girmeye hak kazanıyorlar. İkinci aşamada 22 Mayıs bizim gözetmemizde olacak.
 

PARA VE TABLET ÖDÜLÜ OLACAK

Çünkü sonunda bir ödül olacak hak yenilmesin. O da online olacak bizim belirlediğimiz sınıflarda tablet bilgisayar teminatını biz sağlıyoruz. Ödüllere gelince Urfa genelinde ilk 3 e girenlere tablet veriyoruz 4 ve 5 para ödülümüz var. Türkiye genelinde ilk 50. Sıraya girenlere para ödülümüz var 1 inci olana 10 bin TL veriyoruz.     
Urfalılar sağ olsunlar çocukları ve torunları için gelip inceliyorlar. Okumamız gerekiyor bilinçli bir toplum olmamız gerekiyor ki sağlıklı düşünüp sağlıklı karar verelim” dedi.
 


# Mehmet Emin Güvenç