Modern ilçenin rezil manzarası

Karaköprü ilçesinde her yıl tepki çeken manzaralar bu bayram da şaşırtmadı. Bir yandan kaldırılmayan çöpler diğer yandan gelişigüzel sokağın kapatılması sorumsuzluğu hatırlatarak büyük tepkilere neden oldu.

Yetkili mercilerin denetim görevlerini aksatması neredeyse her gün farklı bir soruna neden oluyor. Tepkilerin ve şikayetlerin gözardı edilmesi ise memleketi adeta bir türlü çözülemeyen sorun yumağı haline getiriyor. 

Tepkiler yine belediye görevlilerine
Şanlıurfa’nın en gelişmiş ilçesi olan Karaköprü, bu bayram da temizlik konusunda sınıfta kaldı. Her kurban bayramında kurbanlık atıklarının sokakları kirletmesi ve bu çöplerin belediye tarafından toplanmaması tepkilere neden olsa da her yıl bu manzara ve sorumsuzluklar değişmiyor. Karaköprü ilçesinin Çankaya Mahallesi’nde bir taraftan kurbanlık atıklarının çöp yığınına dönmesi diğer taraftan inşaat nedeniyle tel çitlerin çekilmesi yolu geçişe kapattı. Bu durum ise mahallelilerin büyük tepkisine neden oldu.

İnşaat nedeniyle yol kapalı
Özellikle Çankaya Mahallesi olmak üzere ilçenin birçok bölgesi inşaat çalışması nedeniyle ulaşıma kapatılıyor. Yeni ve modern yerleşim bölgesi olmasına rağmen sokaklarının düzensiz yapılması ulaşımı zorlaştırırken, bazı inşaat çalışmaları da buna tuz biber oluyor. İnşaat çalışması nedeniyle yolun trafiğe kapatılması, mahallelilerin tepkisine neden olurken vatandaş karşısında bir muhatap bulamıyor. Bu durumun tepkilere yol açmasına rağmen bu manzara bir türlü değişmiyor. 

Görevliler seyircisiz mi kaldı?
Söz konusu mahallede inşaat nedeniyle gereksiz yere yol ulaşıma kapatılırken, öte taraftan kurban atıklarının birikmesi çöp yığını oluşturdu. Sokağın diğer tarafı da dökülen çöpler nedeniyle yolun ulaşıma kapatılmasına neden olurken temizlik işçilerinin ise mide bulandıran manzaraya seyirci kaldıkları iddia edildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da tepkilere neden olan bu durum bir türlü değişmedi. Vatandaşlar ise bu sorunların çözümü için yetkililerin denetimlerini sıklaştırmalarını istedi.

Modern ilçenin Karaköprü ilçesinde manzaralar bu bayram