Modern hayvan barınağında hayvanlar ölüyor

Sokak hayvanlarının bakımlarının yapılması ve ıslah edilmesi amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlan Siverek Hayvan Rehabilitasyon Merkezinde hayvanların içler acısı hali pes dedirtti.

Yakın bir zaman önce yapımı tamamlanan Siverek Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ne alınan hayvanlar bakımları düzgün yapılmadığı için hayvan ölümleri başladı. Söz Ajans ihbar hattına gelen görüntülerde yavru köpekler pislik içerisinde kaldığı görülüyor. Yine aynı görüntülerde üst üste gelen yavru köpeklerden birisi boğularak telef olduğu düşünülüyor. Dışarıda kalan bir anne köpek ve yavrularının hali ise içerinden bir farkı yok. Kayaların yanında telef olan bir yavru ile birlikte bitlenen yavrular duruyor. Yavruların annesi ise bitkin bir halde beklediği görülüyor.

Barınakların temizlenmemesi ise hayvanlar için tehlike arz ediyor. Hayvan mamaları gelişigüzel bir şekilde yerlere döküldüğü görünen görüntülerde su kaplarındaki suların ise tazelenmediği ifade ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü işbirliği ile hibe desteği kapsamında başlatılan projenin yapım çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Hayvan Rehabilitasyon Merkezinin inşaatı tamamlandı.

Siverek-Diyarbakır karayolu 10’uncu kilometresinde bulunan Hayvan Rehabilitasyon merkezi modern bir şekilde hazırlandı. Ancak hayvanlar için aynı hizmetin verilmediği görüldü.

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde bakım, tedavi, rehabilitasyon çalışmalarının tümü veteriner hekimlerinin koordinesinde hijyenik ve modern tesiste yapılacak denilmesine rağmen yavru köpekler şimdiden hastalık kaparak öldüğü görülüyor.

10 bin metrekarelik alanda 2 bin metrekare kapalı alanı bulunan merkezde 1 Adet ilk kabul binası ve bakım ünitesi, köpek karşılama, yıkama bölmeleri, 4 bloktan oluşan 400 köpeğin aynı anda yer alabileceği yazlık ve kışlık barınaklar, kuduz karantina odaları,  50 adet kedi evi, 1 adet idari bina, veteriner hekim odaları, ameliyathane, kuru yem deposu ve personel odası ye alıyor.

 

Modern hayvan barınağı Sokak hayvanları Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Siverek Hayvan Rehabilitasyon Merkezi