Kış ilk önce cepleri vurdu!

Kış yüzünü tam göstermesiyle birlikte sebze, meyve fiyatları yükselmeye başladı.

Sebze ve meyve fiyatlarındaki fahiş fiyat yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte biraz daha dizginlenmişti.

Ancak şimdi kışın yüzünü yavaştan göstermesi ile birlikte tekrar fiyatlar yukarı doğru hareket etti.

Pazarda sebze ve meyve fiyatları 7,5 ve 20 TL arasında seyrederken, semt pazarı sayesinde vatandaşlar taze günlük ve ucuz meyve sebze yeme imkanına kavuşuyorlar.

Marketlere göre çok daha ucuz fiyatlarda satılan sebze meyve ise vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanıyor.

Bu hafta fiyatların makul olduğunu söyleyen pazar esnafları önümüzdeki günlerde sebze meyve fiyatlarında büyük bir artış beklediklerini aktardı.

Konuşan pazar esnafları fiyatların uygun olduğunu söylerken, pazara gelen müşteriler ise fiyatların yüksek olduğundan dolayı eskiye göre daha az meyve, sebze aldıkları için fiyatlardan yakındı.

SERALAR BAŞLADI FİYATLAR YÜKSELDİ!

Fiyatların yükselmesini seraların başlamasından kaynaklandığını aktaran pazar esnafı Mahmut Erbil, fiyatların yükselmesine rağmen vatandaşların sebze, meyve aldıklarını söyledi.

Mahmut Erbil sözlerine şöyle devam etti: “Fiyatlar şu anda pahalı ama müşteriler geliyor.  Sebze fiyatlarında yükselmeler var, tarlaların sonu bostanların sonu ondan dolayı fiyatlar yüksek. Seralar da çıkmaya başladı tabi ki fiyatlar yüksek ama vatandaşlar alıyor.

Eskiye göre müşteriler az çoğu alım yapamıyor. Ama gelenler de almadan gitmiyor. Herkes kendi bütçesine göre sebzesini meyvesini alıyor.

 

Akşam saatlerinde kalabalık oluyor çünkü pazarın dağılma saatleridir. Bu saatlerde fiyatlarda biraz düşüş gösteriyor pazarcı elindeki malı bitirmek istiyor.

Şu anda biberin fiyatı 10 lira geçen ayda biber aynıydı. Ama fiyatlarda değişkenlik gösteriyor 20 liraya kadar biberler var.”

 

BÜTÇEYE GÖRE ALIŞVERİŞ YAPIYORLAR

 

Vatandaşların kendi bütçesine göre sebze, meyve aldığını söyleyen Bekir Çelik ürün olarak domates ve salatalık fiyatlarının yüksek olduğunu belirtti.

 

Bekir Çelik, “Domates pahalı şu anda geçen aydan bir farkı yok. Herkes bütçesine göre sebzesini meyvesini alıyor. 8 kişilik bir aileyiz kendi bütçeme göre sebzemi meyvemi aldım.” dedi.

 

FİYATLAR İYİ, MEMNUNUZ

 

Vatandaşların fiyatlardan memnun olduğunu ifade eden Yakup Kaçar, “Fiyatlar gayet iyi. Müşteriler geliyor herkes alışverişini yapıyor. Marul 5 lira, bugün hal pazarında 6 liraya alıyoruz 5 liraya satıyoruz. Müşteri geliyor akşama kadar pazarda mal kalmıyor. Herkes istediğini alabiliyor. Akşamları, sabahlara göre daha kalabalık oluyor. Bütçeden dolayı bazı vatandaşlar akşamları geliyor.” şeklinde konuştu.

 

ESKİYE GÖRE DAHA AZ ALIYORUZ!

 

Geçmiş yıllara göre artık vatandaşların daha az ürün aldığını vurgulayan Mehmet Kubat

 

“Vallahi fiyatlar yüksek 5 kilo yerine 3 kilo alıyoruz. Allah milletin yardımcısı olsun. 5 kişilik bir ailem var sebze meyve aldım. Ama geçen yıllara göre aldığımız miktar düşmüş eskiden fazla aldığımız şeyleri az az alıyoruz.” ifadesini kullandı.

 

DOMATES VE SALATALIK PAHALI!

 

Köyde yaşadığını ve haftalık sebze, meyve aldığını söyleyen Halit Doğan, “Köyde olduğumuz için bir haftalık alışveriş yapıyoruz.  Fiyatlar uygun alışveriş yapabiliyoruz. Şu anda 200 liraya alışveriş yaptım.

 

Domates fiyatları yüksek biraz. Diğerleri uygun.” dedi.

 

# Şanlıurfa# haber# sebze