Kimi haklı buldu kimi haksız buldu

Şanlıurfa'da sağlıkçıların greve gitmesini vatandaşlara sorduk. Mikrofonumuza konuşan vatandaşlar, sağlıkçıların haklarını aramasını desteklerken kimi vatandaşlar ise vatandaşın mağdur olması nedeniyle eylem biçimini yanlış bularak haksız olduğunu söyledi.

Doktorların greve gitmesi nedeniyle hastaneye gelen vatandaşlar muayene olmadan eve gitmesi tepkilere neden oluyor.

Türkiye genelinde doktorlar 17-18 ve 26- 27 Mayıs tarihlerinde grev yaptı. Hastaneye muayene olmaya giden hastalar hastane kapılarında bekleyerek mağdur olduklarını söyledi. Türkiye genelinde hekimler kendilerine uygulanan şiddet ve mobbingin yanı sıra düşük ücret politikası, uzun çalışma süreleri, kısa olan muayene süreleri gibi konulardan dolayı tepkilerini sık sık ortaya koyuyor. Daha önce benzer sıkıntıları dile getirerek iki kez iş bırakma eylemi gerçekleştiren hekimler iki gün daha iş bırakma eylemine gitti. Eylemle ilgili bir de basına açıklama yapan oda ve sendikalar talepleri yerine getirilinceye kadar anayasal hakları olan grev haklarını sonuna kadar sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.

Urfa Değişim Gazetesi mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, sağlıkçıların haklarını arama noktasında hak verirken eylem biçimi nedeniyle mağdur olduklarını vurguladılar.

SALDIRILAR NEDENİYLE SAĞLIKÇILAR HAKLI

Doktorların greve gitmesini haklı bulunan Fevzi Badıllı, “Haklılar, çünkü sağlıkçılara verilen maaş durumları, halkın sağlıkçılara yönelik davranışları nedeniyle haklılar. Bugün bir kişi hastaneye gittiğinde, doğru düzgün bir muayene olamıyor. Bu sefer sağlıkçılara saldırıyor. Adamın burada bir korkusu yok, sıkıntısı yok. Ne yapsın yani sağlıkçılar iyi durumda değil” dedi.

Greve giden doktorları haklı bulan İbrahim Pınarbaşı, “Haklılar sağlıkçıların bir güvencesi yok. Hem maddi hem de manevi, doktorlar şu an çok az para alıyorlar. 3600 ek gösterge verilecek denildi ama verilmedi. O verilse onların durumu biraz daha güzel olur. Eylem yapmalarında haklılar” ifadelerini kullandı.

Doktorların 7 gün 24 saat çalıştığını söyleyen İbrahim Çimen ise “Sağlıkçılar haklılar, biz hastaneye gidiyoruz ortamı da görüyoruz. Adamlar 7/24 çalışıyor orda bir tanesi çıkıyor saygısızlık yapıyor saldırıyor. Ne bileyim karma karışık yani durum iyi değil. Vallahi ben düzeleceğini zannetmiyorum.”

“AYAK AYAK ÜSTÜNE ATIP ÇAY KAHVESİNİ İÇİYOR”

Doktorların eylem yapmasını haksız bulan Mehmet Yaşardurmuş, yaptığı açıklamada, “Haksızlar gelen bir sürü hasta var, gidip orada oturuyor. Ayak ayak üstüne atıyor çayını kahvesini içiyor. Ben bakmıyorum diyerek greve gidiyor. Olmaz ki halkın sağlığıyla uğraşan birisin, senin böyle bir lüksün yok. Ondan sonra senin maaşların zam gelir. Devlet seni yarı yolda bırakmaz, sende bırakmaman lazım. Bu kaçıncı greve girmeleri, sağlıkçıların ben anlam veremiyorum. Onlar kendileri bilir ben bilmiyorum.  Maaşı yetersiz buluyorsa o işi yapmasınlar. Başka işte çalışsınlar, zaten bir işimiz düşse doğru düzgün ilgilenen yok. Her birisi oturmuş çay kahve içiyor. Kimse hastalarla ilgilenmiyor. Telefondan başlarını kaldırmıyorlar. Ha bire telefon ellerinde insanlara bakım yok ondan sonra maaşımız az diyorlar ben bu duruma karşıyım” ifadelerini kullandı.