Kılıçdaroğlu gitti, tartışmalar bitmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa ziyaretinde "Şanlıurfa'nın belediye başkanlığını verin, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz. Fındığın yüzde 42'sini tek başına Şanlıurfa üretiyor sözleri, 2 günlük Şanlıurfa programını 1 güne düşürülmesi, akabinde Diyarbakır ziyaretini iptal etmesi tartışmaların sürmesine neden oldu.

Şanlıurfa’da büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmaları durumunda çiftçilere elektriği bedava vereceklerini vadeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren AK Parti İl Başkanlarının ve Ak Parti kurmaylarından tepki gecikmedi.  AK Parti İl Başkanların hep bir ağızdan sözleri aynı oldu; “CHP belediyelerinin olduğu şehirlerde neden elektrik bedava değil” sözleri yer aldı. Yine Kılıçdaoğlu’nun Diyarbakır ziyaretini iptal etmesi tartışmaların sürmesine neden oldu.

“CEVAP HAYIRSA SÖYLENEN CÜMLELERİN HİÇ BİR KIYMETİ YOKTUR”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere, Şanlıurfa’ya geldi. Şanlıurfa ziyaretinde  "Şanlıurfalılar bir yere yazsınlar, yerel yönetime geldiğimizde bize Şanlıurfa'nın belediye başkanlığını verin, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz." sözleri tartışma konusu olurken,  Kılıçdaroğlu'nun vaadine ilk tepki AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı’dan geldi "Siyaset algı ile yönetilmez, Şanlıurfa'daki bir programda Büyükşehir Belediyesi'ni kazandıkları takdirde enerjiyi bedava çiftçiye vereceğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu’na soruyorum hali hazırda CHP'li Büyükşehir Belediyesi olan Adana, Mersin, Hatay, Eskişehir ve İzmir gibi tarım şehirlerinde CHP elektriği bedava yapmış mıdır? Bunun cevabını versin.  Eğer cevabı Hayır ise bugün söylenen cümlelerin hiç bir kıymeti yoktur” dedi.

“FINDIĞIN YÜZDE 42'SİNİ ŞANLIURFA ÜRETİR”
Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa ziyaretinde yaşanan diğer bir tartışma konusu  ise sivil toplum kuruluşları temsilcileri, meslek odaları ve muhtarlar ile bir araya geldiği toplantıda Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada ya büyük bir gaf yaptı yada fındığı fıstıkla karıştırmış olabilineceği ihtimalleri üzerine durulurken  "Fındığın yüzde 42'sini tek başına Şanlıurfa üretir "Türkiye’deki pamuğun yüzde 32’isini tek başına Şanlıurfa üretir. Fındığın yüzde 42'sini Şanlıurfa üretir. Kırmızı mercimeğin yüzde 32’isini, isotun yani kırmızı biberin yüzde 40’ını tek başına Şanlıurfa üretir “ dedi. Yapılan açıklamayla karşılaştırıldığında, Türkiye’de fındık üretimi yapılan ilk 25 kent arasına bile giremeyen Şanlıurfa ile ilgili bu sözleri sosyal medyada gündem olmasına neden oldu. Söz konusu yüzde 42 fındık istatistiği fıstığa ait olduğu öğrenildi.

VATANDAŞ: GEÇİNEMİYORUZ
Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa gezisinde yaptığı esnaf ziyareti sırasında sık sık karşılaştığı diğer bir gündem başlığı ise vatandaşın Başkan Kılıçdaroğlu'nun ününü kesip geçinemiyoruz ve işsiziz isyanları olurken, esnaf da iş yapamıyoruz, esnaf olarak yalnız kaldık kaderimize terk edildik sözlerine sık sık şahit oldu.

DİYARBAKIR ZİYARETİ İPTAL EDİLDİ
Olaylı ve tartışma konusu olan Şanlıurfa ziyaretini ani bir kararla iki günden bir güne düşürülmesi ve akabinde gerçekleştireceği Diyarbakır ziyareti de iptal edilmesi kafalarda soru işareti bırakmasına neden olurken, yeni tartışmalara yol açtı. Amerika'nın Sesi Türkçe ‘ye göre Kılıçdaroğlu ani bir kararla Ankara'ya döndü ve bu dönüşle alakalı bazı iddialar ortaya atıldı.

Atılan iddialara göre; CHP ve polis kaynakları tarafından onaylanmasa da ilk iddia suikast planı oldu. Buna göre, Kılıçdaroğlu bir suikast planı bilgisine ulaştı. Ancak Amerika’nın Sesi Türkçe, bu iddiayı Diyarbakır ve Şanlıurfa'daki emniyet kaynaklarına sordu. Her iki ilin polis kaynakları iddiayı yalanladı.

BU İDDİAYA BİR YALANLAMA DA CHP'DEN GELDİ
Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır'da daha geniş kapsamlı bir ziyaret yapmak istediğini ve bu yüzden ziyareti iptal ettiğini belirten Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Deniz demir de bu bilgiyi teyit etti. Ancak daha geniş kapsamlı program söylemi 2 günlük Şanlıurfa ziyaretini 1 güne indirmesine açıklık getirmedi.