Karaköprü'de depreme rağmen inşaat sürüyor!

Karaköprü ilçesine bağlı Doğukent Mahallesinde inşaatı devam eden bir site, diğer binalar için tehlike arz ettiğini ifade eden bina sakinleri inşaatın durmasını istedi.

İhbar hattına gelen videoda, Karaköprü ilçesi Doğukent Mahallesi 1182.sokak Muhammed Ensar apartmanı ve diğer binaların altında geçen yolda yapılan site inşaatı artçı depremlerin devam ettiği bugünlerde bina sakinlerinin iddiasına göre heyelan riski oluşturuyor.

Bina sakinleri normal şartlarda deprem nedeniyle inşaatın durdurulduğu ifade etti. Ancak binaların altında yer alan inşaatta kepçe kazı çalışmasına devam ettiği görülüyor. Muhammed Ensar Apartman ve diğer 8 binanın altının oyulduğu görülüyor. Yetkililere çağrıda bulunan bina sakini bir an önce yolun alt kısmına perde beton dökülmesini istedi. Aksi takdirde deprem nedeniyle oluşacak bir heyelanın kötü sonuçlara neden olacağını söyledi.

8 binanın yanından geçen yolun altında yer alan inşaatın zemini 2 metrelik toprak alandan sonra kayalık ve devamında tekrar toprak olduğu videoda görülüyor. Bina sakinleri Valiliğin inşaat çalışmalarını yasakladığını ancak yine de çalışmaların devam ettiğini söylediler.

 

Karaköprü Belediyesi Karaköprü Karaköprü’de Belediyesi depreme rağmen Doğukent Mahallesinde Karaköprü ilçesine