İşsizlik rakamları gerçeği yansıtmıyor!

Mikrofonumuza konuşan vatandaşlar, gerçek işsizlik rakamlarının yüzde 20'nin üzerinde olduğunu iddia ettiler. Vatandaşa göre, kış aylarında işsiz sayısı giderek artacak. İşsizlik nedeniyle kentte madde bağımlısı gençlerin arttığı ifade edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı Temmuz ayı İş Gücü İstatistiklerini açıkladı. Hane halkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre, 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2022 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre 113 bin kişi azalarak 3 milyon 445 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,3 puanlık azalış ile yüzde 10,1 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,6 iken kadınlarda yüzde 13,1 olarak tahmin edildi.

TÜİK verilerinin açıklamasından sonra mikrofonlarımızı Urfalı vatandaşlara uzattık. İşsizlik oranının yüksek olmasından yakınan vatandaşlar TÜİK verilerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyerek işsizliğin daha fazla olduğunu iddia etti.

Nüfus oranının yüksek olduğu illerden biri olan Şanlıurfa’da işsizlik oranında had safhada olduğu görüldü.

Şanlıurfalı vatandaşlar TÜİK işsizlik oranı düşük gösterdiğinden yakınarak gerçek oranın yüzde 20’lerde olduğunu dile getirdiler.

İŞSİZLİK DAHA ARTACAK!

Emekli olduğunu söyleyen İmdat Ersinkol işsizliğin daha da artacağını söyleyerek, yetkililerin bu duruma bir an önce el atması gerektiğini söyledi.

İmdat Ersinkol işsizlik oranıyla ilgili düşüncelerini şöyle aktardı: “İşsizlik daha da artacak. Kış aylarının gelmesiyle birlikte işsizlik oranı daha da yükseleceğini düşünüyorum.  İşsizlik sorunu gençlerimizin uyuşturucuya yönlendirilmesine sebebiyet veriyor. Yabancı uyruklulara sağlanan iş ve yardım olanakları bizim gençlere neden sağlanmıyor” dedi.

NÜFUS ARTIYOR İŞSİZLİK YÜKSELİYOR!

Yaşanan işsizliğin nüfus artışına bağlayan Fevzi Çifçiler TÜİK verilerinin gerçeği yansıtmadığını, güven vermediğini aktardı.

Çifçiler konuşmasının devamında şunları söyledi: Nüfus oranının artmasından dolayı İşsizlik yükseliyor. Yeteri kadar iş olanaklarının olmadığı bir yerde sürekli nüfus artış gösteriyorsa işsizlik ortaya çıkar.  Eğitim seviyesinin düşüşü yaşanır” ifadelerini kullandı.

İŞSİZLİKTEN DOLAYI EĞİTİM SEVİYESİ DÜŞÜYOR!

Salih Çoban ise TÜİK verilerinin gerçeği yansıtmadığını, enflasyon oranı gibi düşük seviyede tuttuğunu ifade etti.

Salih Çoban “TÜİK verilerine bakmayın işsizliğin yüzde 10 olduğuna gerçek hayata işsizlik yüzde 20’lerde milletin çoğu işsiz perişan. Sırf işsiz olduğum için çocuklarımı okutmakta zorluk çekiyorum. Oranlara aldanmamız lazım” şeklinde konuştu.

İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 10’DAN FAZLA

İşsizlik oranının yüzde 10’dan daha fazla olduğunu söyleyen Ahmet Bulgar TÜİK verilerin de gerçeği yansıtmadığını her şeyin çıplak gözle görüldüğünü belirtti.

Ahmet Bulgar sözlerine şu şekilde devam etti: “İşsizlik oranı yüzde 10’dan daha fazla. Ona bakarsanız TÜİK enflasyonu da yüzde 80 olarak gösteriyor. Etiket fiyatlarına baktığımız da enflasyonun ne kadar artığını çıplak gözle bile görebiliyoruz. TÜİK güvenirliği sorgulanabilir yani. Enflasyon olsun işsizlik olsun.”