"Hizmet yapacak kişiler lazım"

Türkiye'de yaşanan zamlar nedeniyle vatandaşlar iktidara karşı tepkili olduğunu dile getiriyor. Hem yerel hem de genel seçimlerde hizmet aşkıyla çalışacak kişilere destek vereceklerini söyleyen vatandaşlar, parti ayırmaksızın kimsenin hizmet yaptığını ileri sürdüler.

Elektrik, su, doğal gaz, akaryakıt ve gıda fiyatlarının tavan yapmasının ardından sokakta röportajlarında vatandaşlar iktidara destek vermeyeceklerini söyledi. İktidara gelen yönetimlerin hem yerelde hem genelde 5 yılda bir değişmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, devletin kimsenin malı olmadığını söyledi. Hizmet odaklı iş yapacak isimlere oy vereceklerini söyleyen vatandaşlar, A yada B partisinin bir öneminin olmadığını söylediler.

Urfa Değişim Gazetesine konuşan vatandaşlar hem yerellerde hem de merkezde iktidar partinin değişmesi gerektiğini vurgularken, hizmet odaklı partilerin iktidara gelmesi gerektiğini söyledi.
 
“BELEDİYE SEÇİMİNDE İKTADARA BAKARIM”
Hizmet odaklı kişilerin partilerini ayırt etmeksizin destekleyeceğini söyleyen Murat Kan partilerin önemi kalmadığını sadece hizmetin önemi olduğunu vurguladı. Murat Kan sözlerini şöyle devam etti: “Benim için kişiler değil hizmet önemli. A partisi B partisi önemli değildir. Ben belediye seçiminde iktidar kim ise ona veririm. Hizmeti alabilecek partiye veririm.  Bugün Türkiye’de hizmet yapacak milletvekili göremiyorum. Parti ayırmaksızın diyorum hepsi aynı. Çünkü hizmet odaklı çalışmıyorlar. Hep kendilerine odaklı çalışıyorlar. Herkes kendi penceresinden baktığı için bir yerlere gelemiyoruz.  Dünya tozpembe gelmiyor bize. Biraz polyanacılık olmak lazım. Mutluluk oyunu olmak lazım.  Bugün nefes alabiliyoruz.  Bayrağımız dalgalanıyor.  Ezanımız okunuyor bunlara şükretmek lazım. 50 kilometre uzağımızda Suriye var, oraya giden bilir gerçekten içler açısı” dedi.

“5 YILDA BİR İKTİDAR DEĞİŞMELİ”
5 yılda bir hem iktidarın hem de yerel yönetimlerin değişmesi gerektiğini ve devletin kimsenin babasının malı olmadığını söyleyen Mustafa İzol, “Toplum bunu seçecek. Yönetimi, iktidarı 5 yılda bir değiştirmek lazım. 20 yıl neden bir kişi üzerinde kalıyor ki. Devlet onların babasının malı mı? 5 yılda bir iktidarın değişmesi lazım” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIN SORUNLARI MECLİSE TAŞINMIYOR
Mevcut partilerin halkın temel sorunlarını gündeme taşımadığını söyleyen Emin Kak, “Şu ana kadar hiç kimse toplumun ne istediğini gündeme getirmiyor. Hiç kimse vatandaşın sorunlarını meclise taşımıyor”

Sert bir dille mevcut iktidarın değişmesi gerektiğini ve yerellerde çalışan başkanları görmek istemediğini belirten Gökhan Özgürtekin ise, “Şu ankileri görmek istemiyoruz.  Hepsinin değişmesi lazım.  Şu an mevcut yönetimlere oy vermem.  Bizi tanıyanlar bilir kime oy vereceğimizi “ yorumunu yaptı.