HDP'den Başkan Kuş'a patatesli gönderme!

Geçtiğimiz günlerde Eyyübiye belediye başkanı Mehmet Kuş'un bir fırında çekilen görüntüleri sosyal medyadan paylaşılmış ve halkın büyük bir kısmının tepkisini çekmişti.

Görüntülerde Başkan Kuş ve beraberindekilerin vatandaşlara ait veresiye defterini satın aldığı ve yakması için fırıncılara verdiği görülüyordu. Ardından Başkan ve beraberindekilerin kahkaha atması farklı yorumlara neden oldu. Başta başkanın destekçileri tarafından piar çalışması olarak paylaşıldığı anlaşılan görüntüler kısa sürede olumsuz eleştirilerle farklı bir boyut kazandı ve ters tepti. Bazı kullanıcılar sağ elin verdiğini sol el görmemeli derken bazıları ise batıya en fazla tarım işçisi gönderen ilçenin belediye başkanının görevi borç kapatmak değil istihdam sağlamaktır şeklinde yorum yaptı.

Konuya ilişkin en çarpıcı yorum ise HDP Urfa İl başkanlığının Twitter adresinden yapıldı.
Yapılan açıklamada Victor Hugo’nun“Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, biz ise ortadan kaldırılmış yoksulluk. O yüzden anlaşamıyoruz. “ Sözüne yer verilirken, bir de video eklendi. Videoda geçmiş dönemlerde Eyyübiye ilçesinde yapılan ve ulusal basında büyük tepki çeken patates dağıtımları ve törenler yer alırken, son kısımda batı illerine gitmek zorunda kalan ve zaman zaman kazalarda hayatını kaybeden yurttaşlara ve yaşadıkları sıkıntılara yer verildi. Yapılan paylaşımın sonunda Başkan kuş’un etiketlendiği gözlenirken. Başkanın bu konuda sessizliğini koruduğu dikkatlerden kaçmadı.