Harran Üniversitesi'nde Rektör krizi!

Şanlıurfa'da bulunan ve dünyanın en eski üniversitesi olan Harran Üniversitesi uzun bir süredir rektör ataması beklediği halde bir türlü atama gerçekleştirilmiyor.

Harran Üniversitesi rektörlük başvurularının sona ermesinin üzerinden 3 ay  geçmesine rağmen Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’in yerine atama yapılmadı.
Rektör atamasının yapılmaması ile ilgili çeşitli ağızlardan tepki üzerine tepkiler gelmeye devam ediyor.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Abdullah Melik, yılan hikâyesine dönen rektör atamasına sert bir şekilde tepki geldi.

REKTÖR ATANMAMASINDA VEKİLLERİN PARMAĞI MI VAR!

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası  Şanlıurfa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Melik, Rektör Mehmet Sabri Çelik’in görev süresinin dolması ve yerine atama yapılmamasını Ak Parti Şanlıurfa Milletvekillerin arasında fikir ayrılıklarını yaşanması ve bir isim üzerinde uzlaşmamasından kaynaklandığını ileri sürdü.

DIŞARDAN REKTÖR GELECEK OLAN URFA’YA OLACAK

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası  Şanlıurfa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Melik, Rektör atamasında yaşanan fikir ayrılıkları yüzünden Şanlıurfalı olmayan bir ismin Rektör olarak Şanlıurfa’ya geleceğini ve bunun ceremesini de Şanlıurfa’nın çekeceğini dile getirdi.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası  Şanlıurfa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Melik, Rektörlük atamasının bu kadar gecikmesini şu şekilde yorumladı.“Harran Üniversitesi Rektörünün hala ataması yapılmadı, iktidar partisine mensup milletvekilleri arasında fikir birliği yapılmamasından dolayı Harran Üniversitesine  Urfa’ya faydası olmayan dışarıdan bir rektör gelecektir. Yine olan Urfa’ya olacak.”