Halk Viranşehir Belediyesinden Müjde İstemiyor Gerçek hizmet istiyor

Artan ve farklılaşan toplumsal hizmetleri sunan kurumlar olarak, önemli işleri yerine getiren belediyelerden biri olan Viranşehir belediyesine halkın gösterdiği tepkiler her geçen gün çoğalıyor.

Belediyesinin yaptığı hizmetleri Söz Ajans olarak vatandaşlara sorduk. Torpil iddialarının hiç eksik olmadığı Viranşehir’de ilaçlamadan altyapıya, çevre yolundan hayvan pazarına kadar vatandaşlar birçok soruna değindi.

 

BELEDİYE BAŞKANINDAN DERT YAKINIYORLAR

 

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yaşayan vatandaşlar ilçedeki işsizlik, üst yapıdaki bozukluklar, haşere mücadelesi, hayvan pazarı ve halkın arasına katılmayan Başkan Salih Ekinci’den dert yakındı. Her gün farklı sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Viranşehirliler bu durumun bir an düzeltilmesi ve bundan sonra halk için çalışılması gerektiğini ifade ediyor. İşsizliğin had safhada olduğu ilçede fabrikaların çok az olması nedeniyle vatandaşlar ekmek parasını kazanmak için mevsimlik tarım işçisi olarak il dışına çıkıyor. Mikrofonlarımıza konuşan vatandaşlar İŞKUR listelerinin bile torpille hazırlandığını iddia etti. Şu an çalışmalar nedeniyle ilçenin 10 yıl geriye gittiğini, bozuk yollar nedeniyle araçların zarar gördüğünü, eski hayvan pazarında temizlik yapılmadığını, kaldırımların sürekli bozulduğu, çalışmaların yarıda bırakıldığını ve yapboz tahtasına dönen yollarda yama yapılarak geçiştirildiğini belirttiler.

 

Belediye başkanlığına 37 bin 330 oy alarak gelen belediye başkanı Salih Ekinci’nin akraba ziyaretleri ve eş dost iş alımlarından başka bir iş yapmadığını iddia eden vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

 

Vatandaşlar işkur listelerini bile yukardakiler tarafından hazırladığını iddia ediyorlar

 

Viranşehir Belediyesi’nin hiçbir çalışmasının olmadığının altını çizen İsmail Yavuklu şunları kaydetti: "Belediyenin çalışmaları sıfır denecek kadar az, sadece yandaşlarına iş imkanı sağlayan bir belediye var. Kırsal yollarımız hepsi bozuk, yapıyoruz deyip fotoğraf paylaşıyorlar ama hiçbir çalışma yok. Eski bir milletvekilimiz vardı Mehmet Akyürek gece yarısı saat üçte bile arasaydın telefona cevap veren birisiydi, halkın sorunlarını dinleyen birisiydi ama Halil Özşavlı ne bir milletin sorununu dinler ne de derdine ortak olur. Keza aynı şekilde belediye başkanı da öyle hiçbir esnafın sorununu dinlemez çiftçiye söz tanımaz, esnafı hiçbir şekilde denetlemez. Viranşehir'de o kadar işsizlik varken buradan İŞKUR listesini kendileri hazırlayıp Ankara'ya gönderiyorlar.  İŞKUR'da çıkacak olanlar bile listeleri önceden hazırlanıyor.  Yaz aylarında ilaçlama yapılması gerekirken sadece bir su serpme ile ilaçlama maalesef olmuyor. Yaptıkları ilaçlamayı da sadece gösteriş olsun diye yapıyorlar. İlaçları da amcasının petrolüne götürüp ilaçlama yapıyor” dedi.

 

 

“VİRANŞEHİR 10 YIL GERİYE GİTTİ”

 

Halk için eski belediye başkanının daha çok çalıştığını söyleyen Ali Kaya: “Bugünkü Viranşehir ile eski Viranşehir arasında dağlar kadar fark var. Bütün caddeler sokaklar harabeye dönmüş durumda, kışın bir yağmur yağsa her taraf çamur içinde kalacak. Viranşehir Belediye Başkanı şu an halkın içine karışsa bile her şeyi kendi gözüyle görse bile bir şey yapmıyor. Zaten her yeri bozacağı kadar bozmuş daha nereleri bozacak ki bozulacak bir yer kalmadı. Hayvan pazarı projesi hep gündemde olan bir proje ama maalesef ne temeli atıldı ne de bahsini açan oldu. Viranşehir şu an 10 yıl geriye gitmiş diyebiliriz” şeklinde konuştu.

 

“EKSİĞİMİZ ÇOK GİDERMEYE ÇALIŞAN YOK”

 

Bozuk olan yollar nedeniyle pencere açamadıklarını söyleyen Emin Aygün " Belediyenin şu an herhangi bir çalışması yok biz gündüzleri tozun altında kalıyoruz, artık bir pencere açamaz olduk. Artık biz bu yollarda araba kullanamaz olduk, arabaların hiçbiri sanayiden çıkmıyor. Yolları bozuyorlar bize herhangi bir tarih bile verilmiyor yollar olduğu gibi bozukluğu ile kalıyor. Viranşehir'de sadece yol değil her taraf sorun, sağlık olsun ulaşım olsun, iş gücü olsun her konuda eksiğimiz var ne yazık ki gidermeye çalışan bir yetkilimiz bile yok" diye konuştu

 

 “BELEDİYE BAŞKANINI BİR KEZ BİLE GÖRMEDİM”

 

Hayvan pazarındaki kirliliğe değinen Nedim Gezen ise, "Viranşehir Belediyesi'nin hiçbir çalışması yok, Ben şu an hayvan pazarından geliyorum toz toprak pislik içerisinde, yeni hayvan pazarı yapılacak dediler daha yapılmadı. Yenisini de merkezden uzak bir yere yapmışlar oraya git gel yapana kadar insan çok yoruluyor. Eski hayvan pazarına arada bir su döküyorlar onun dışında herhangi bir çalışma ve temizliğe dair bir şeyi göremiyoruz. Hayvan pazarının üzerine ince bir bez çektiler o da kışın dayanamadı çöktü. Şu an yine bez çektiler o da hiçbir şekilde gölge vermiyor. Ben Şırnak Mahallesi'nde oturuyorum belediye başkanının yüzüne bir kez olsun görmedim” diyerek sitem etti.

 

“ESNAFIZ AMA HEPİMİZ BOŞTA OTURUYORUZ “

 

Viranşehir’de esnaflık yaptığını söyleyen Hüseyin Güneş, iş yapamadıklarına değinerek:  " Ben belediyenin hiçbir çalışmasını göremiyorum. Tüm yollar bozuk, temizlik desen o da yok işsizlik zaten had safhada daha ne kaldı ki anlatacak, ben bir esnafım belediye başkanının bir gün olsun bizi ziyaret ettiğini vatandaşı dinlediğini görmedim. Seçim zamanı ise bu sokaklardan belediye başkanları eksik olmaz. Herhangi bir fabrika yapılsa artık insanlarımız dışarı gitmese çok daha iyi olur ama buna dair herhangi bir çalışmaları maalesef ki yok. Esnafız ama hepimiz boşta oturuyoruz” ifadelerini kullandı

 

 “VİRANŞEHİR ESKİ VİRANŞEHİR DEĞİL”

 

Belediye çalışanlarının sadece maaş günlerini beklediğinin iddia eden Ali Başim ise, “Viranşehir'de çalışmalar hiç eksik olmaz, yaptığı bir çalışma da yok ama hep bozup onun üzerine karıncalar gibi çalışıyorlar. Yaptıkları bitirdikleri bir çalışmaları maalesef yok ben anlamıyorum ama çalışmaları da bitmiyor. Buradaki tüm çalışanlar sadece maaşlarının peşinden sadece günlerinin dolmasını bekliyorlar. Bütün gençlerimiz boştalar, iş yok güç yok belediyelere de ancak kendi adamlarını yerleştiriyorlar. Viranşehir'de herhangi bir çalışma olsaydı şu an Viranşehir bu Viranşehir olmazdı Viranşehir kaç sene geriye döndü” dedi.

 

 

“PIRIL PIRIL GENÇLERİMİZ İŞ BULAMIYOR”

 

Belediye başkanının yüzünü sadece seçimden önce gördüğünü aktaran esnaf Ferhat Görür: "Belediyenin ne çalışması var ki neyin değerlendirmesini yapalım. Ben seçimden sonra belediye başkanının yüzünü bir kez olsun görmedim esnaf olmama rağmen görmedim. Onları sadece seçimden önce görüyoruz. Seçimden sonra herkes yolunu çiziyor odalarına kapanıp klimanın altında maaşlarının yatmasını bekliyor. Tabii seçim yine gelecek ve onlar yine bu sokaklara gelecek bizim de o zaman onlara söyleyecek iki çift sözümüz elbette olacaktır. Pırıl pırıl gençlerimiz parklarda orada burada oturuyor. Yaz geldi mi herkes hemen mevsimlik işe gidiyor. Bugün burada bir iş olsaydı insanlar burada çalışırdı dışarı gitmezlerdi” şeklinde konuştu.

 

“FOTOĞRAFLARLA MİLLETİ KANDIRMAYIN”

 

Kırsalda hiçbir çalışma olmamasına rağmen varmış gibi gösterildiğini aktaran Cevdet Kaynak: "Viranşehir belediyesinin şu ana kadar sağlam bir çalışmasını görmedim. Fotoğraflarla vatandaşı kandırmayı bıraksınlar. Özellikle kırsal bölgelerde bir iki kare fotoğrafla sanki orayı İstanbul'a çevirmişler havası vererek insanları kandırıyorlar. Kırsalda oturmama rağmen hiçbir çalışmalarını görmedim. Hayvan pazarı ve mezbahana projeleri vardı o proje eminim ki hep askıda kalacak. Hatta projeler sunuldu ve iptal edildi. Her yıl kaldırımlar sökülüp tekrar eski haline dönülmüyor. Yaptıkları asfaltı bile yama yapıp bırakıyorlar. Şehirde hep kaldırım yapılıp bozuluyor ve yollar yama yapılıyor bunun haricinde Viranşehir'de hiçbir çalışma yapılmıyor” diyerek sözlerine son verdi.

 

“ESKİ BELEDİYE BAŞKANI DAHA ÇOK ÇALIŞIYORDU”

 

Belediyeden emekli olduğunu söyleyen Mehmet Sıdık Mutlu ise, "Ben belediyeden emekli oldum.  Bir önceki belediye başkanı güzel çalışmalar yaptı. Belediyenin hiçbir sorunu kalmadı. Viranşehir’i 20 sene önde götürdü.  Kültür Merkezini yaptı, buğday pazarını yaptı. O gidince yerine Salih Ekinci geldi. Salih Ekinci'nin şu an yaptığı hiçbir çalışması yok. Belediyeye hep akrabalarını almış, yolları yapıp bozuyorlar toz dumandan şehir merkezinden geçemiyoruz. Viranşehir eski Viranşehir'e göre 10 yıl geriye gitmiş durumda" diyerek sitem etti.

 

# Viranşehir Belediyesi

Halk Viranşehir Belediyesi Viranşehir Belediyesi Artan ve farklılaşan toplumsal Viranşehir