Gençlerin neden evlenmedikleri ortaya çıktı

Türkiye ekonomik anlamda son zamanlarda sıkıntılı günler geçiriyor. Ekonomide kötü gidişat evlenecek gençleri kötü etkiliyor. Evlilik maliyetinin yüksek olması nedeniyle aileler düğün yapmaktan uzak duruyor. Kimi gençler ise güven sorunu nedeniyle evlenmeye yanaşmadığını söyledi.


Altın fiyatları, beyaz eşya fiyatları ve konut fiyatlarının yüksek olması nedeniyle Şanlıurfa’da gençler evlenmeye yanaşmıyor. Ekonomik sıkıntıların yanında güven sorunu da yaşayan gençler evlilikten uzak duruyor. Özellikle ekonomik sorunları ileri süren gençler bu şartlar altında evlenmenin çok zor olduğunu kaydetti. Ev ve altın almanın imkansız olduğunu belirten gençler, kentte iş bulmanın da çok zor olduğunu ve asgari ücretle yaşamanın çok zor olacağını söyledi.

Altın fiyatları, konut fiyatları, beyaz eşya fiyatları derken düğün salonlarının fiyatları da evliliklerin azalmasının nedenleri arasında yer alıyor. Urfa Değişim Gazetesi Mikrofonlarına konuşan vatandaşların hepsi maddi yetersizliklerden dert yandı.

“EKONOMİK SIKINTILARDAN EVLENEMİYORUM”
25 yaşında olduğunu ve ekonomik sıkıntılardan dolayı evlenemediğini söyleyen ailelerinde manevi yönden gençlerin yanında olamadıklarından dert yakındı. Harun Demirbaş sözlerine şöyle devam etti: “Evet bizim toplumun yarası haline geldi gençlerin evlenmemesi. Maddi zorlukların yanında ailelerinde rolü olduğunu düşünüyorum. Evlenenlere aileler şartlar koyuyor. Şunlar alınacak şu düğün salonu tutulacak, bu kadar altın, başlık paraları gibi birçok evliliği zorlaştıran etkenler gençlerin önüne koyuluyor. Bundan dolayı da gençler evlenemiyor. 30-35 yaşına kadar insanlar evlenemiyor.  Rabbim onlara hayırlı eşler nasip eder.“

GENÇLER AVRUPA’YA ÖZENİYOR
Gençlerin evlenmemesini Avrupa’daki yaşam tarzına bağlayan Kerem Köken ise “Evliliklerin azalmasının sebebi gençler Avrupa’ya özeniyor.  Saygının azalmasına, aldatmaların artmasına, maddi yetersizler, insanlarda güven sorunun oluşması gibi birçok sebepten dolayı artık insanlar evlenemediklerini düşünüyorum” dedi.

Ekonominin kötü olmasından dolayı Türkiye’de evliliklerini azaldığını söyleyen Zehra Emir de    
“Bu şartlar altında değil Şanlıurfalı Türkiye de artık gençler evlenemiyor. Gerek altın fiyatları, gerek ev eşyaları, gerek ekonomik şartlar bu duruma el vermiyor. İnsanların alım gücü ne yazık ki yok ondan dolayı evlilikler azaldı” yorumunu yaptı.

DÜĞÜNLERİ ARTIK ZENGİNLER YAPIYOR
Hayat şartlarının zorlaştığını ve bu yüzden ekonomik olarak gençlerin yetersiz kaldığını söyleyen
Garip Bilgin İSE, “Altın pahalı, bir düğün salonu olmuş 45 bin lira bunun yemesi içmesi çalgısı hepsi 45 bin lira oldu. Altın fiyatları dedik insanlar artık düğünlerde çeyrek altın takamıyor. Onun utancından gidemiyorlar. Düğünleri artık zenginler yapıyor. Fakirler iki davulcu çağırır gelir çalar oynarlar sonra misafirler yemek yiyip giderler. Ben düğünü 10 bin lira düğün yaparım zengin 100 bin lira ya düğün yapar” dedi