"Fiyatlar uygun diye aldanmayın"

Yaz aylarının vazgeçilmezlerinden biri olan güneş kremi fiyatlarının artmasıyla birlikte piyasaya çıkan sahte güneş kremleri konusunda uyarılarda bulunan eczacı Mehmet Gençdal 'Ucuz gördüğünüz fiyatlara aldanmayın' dedi.

Yaz aylarında güneş ışınlarına maruz kalmamak adına çantalardan eksik olmayan güneş kremleri bu yıl yaşanan zamlar nedeniyle geçen seneye oranla 2-3 kat arttığı görüldü.

 

Şanlıurfa’da sıcak havaların etkili olmasıyla birlikte güneş kremlerine olan talep arttı. Eczacı Mehmet Gençdal, piyasada dolaşan sahte güneş kremlerine karşı vatandaşları uyardı. Güneş kremlerinin yararları ve kullanımı konusunda bilgiler verdi.

 

GÜNEŞ KREMLERİNE TALEP ARTTI

 

Güneş kremlerinin cilt tipine göre seçilmesi gerektiğinin altını çizen eczacı Gençdal: “Güneş kremi alırken genellikle cilt tipimize uygun olan kremleri seçmeliyiz.  Cildin koyu ve lite olan tonları vardır ve onlara göre de seçim yapılmalıdır. Güneş kremleri hele ki Urfa gibi güneş ışınlarının yoğunlukta aldığı bir il için oldukça öneme sahipler.  Yaz sıcaklarının etkisini çok fazla göstermesiyle birlikte güneş kremlerine ilgi her geçen gün bir kat daha artıyor”  dedi.

 

GÜNEŞ KREMİNİ GÜNDE 2 DEFA KULLANIN!

 

Kremin kullanımı şeklinde uyarılarda bulunan Mehmet Gençdal: “Güneş kremleri sabah ve öğlen olmak üzere günde iki kez kullanılmalıdır. Urfa’da nemden dolayı terleme fazla olduğu için günde iki defa kullanmayı daha çok tavsiye ediyorum. İnsanlar sahada çalıştıkları için terleme çok oluyor ve terleme ile birlikte tendeki krem etkisini yitiriyor bu yüzden sık sık sürülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

GEÇEN YILA ORANLA FİYATLAR 3 KAT ARTTI

 

Geçen seneye oranla fiyatlarda iki kat değişikliğe gidildiğini söyleyen Gençdal, “Güneş kremleri fiyatları geçen seneye oranla iki üç katına çıktı. 100 ile 170 lira arasında sattığımız ürünler şu an 300 liraya çıktı. Şanlıurfa’da güneş kremlerine rağbet artarken krem fiyatlarının zamlanması ise vatandaşları durduruyor.   Müşterilerin alım gücü düştüğü için kimse krem alamıyor. Örnek verecek olursam bugün orta kesimli biri kolay kolay güneş kremi alamıyor. Maddi imkânları elverişli insanlar daha çok alıyor” diyerek sözlerine son verdi.