Fiyatını duyan geri kaçıyor: "Urfalılar bu sene tadına bakamıyor"

Şanlıurfa'da hava sıcaklıklarının soğuk seyrettiği şu günlerde hastalıklara karşı dirençli olmak isteyenler, çözümü doğal şifa deposu olarak gösterilen kelle paçada ararken fakat bu kez fiyatları engel oluyor.

Hastalıklara karşı dirençli olmak isteyen vatandaşlar ise çözümü doğal yollarda arıyor. Doğal yolların başında ise özenle hazırlanan çorbalar da geliyor. Kış aylarının vazgeçilmezlerinden birisi olan kelle paça çorbası, artan fiyatlardan dolayı bu kış pek tüketilmiyor.

Şanlıurfa’da yaz kış demeden tüketilen kelle paça geçtiğimiz dönemlerde kocaman kazanlarda kaynatılırken maalesef bu sene artan fiyatlardan dolayı kazanlarda değil, çarşıda satılan tekli tabaklarda tercih ediliyor.

Fiyatların arttığını söyleyen esnaf ve vatandaşlar bu kış şifa deposu olan kelle paçayı yeterince tüketemeyeceklerini kaydetti.

“FİYATI DUYAN VATANDAŞLAR GERİ ÇEKİLİYOR”

Kelle paça fiyatlarındaki artışlardan dolayı vatandaşlar tarafından alınmadığını söyleyen Muhammed Emin Topdemir: "Kelle fiyatları şu anda yüksek, fiyatları duyan vatandaş geri çekiliyor. Piyasa şu an durgun olduğu için maalesef satış yapamıyoruz. Kış ayı olmasına rağmen kelle paça zamanı olmasına rağmen biz şu an iş yapamıyoruz. Alan vatandaş da bizden indirim istiyor.” dedi.

“KELLE FİYATLARI DAHA DA ARTACAKTIR”

Kelle paça fiyatlarının daha da artacağını söyleyen Topdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Kelle etinin kilosu 85 lira tabi piyasada 100-120 arasında da satışa sunuluyor. Önümüzdeki süreçte bu fiyatlar daha da artacaktır.” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞ FİYATLARI YÜKSEK DİYE ALAMIYOR”

Kellenin sağlık açısından tam bir şifa kaynağı olduğunu söyleyen Topdemir: “Özellikle kemiklere çok iyi geliyor. Hastalığa yakalanmak istemeyen herkesin ilk yiyeceği kelle paça oluyor. Çoğunlukla rahatsızlığı olanlar kullanıyor. Geçen gün bir müşterim geldi hastam var diyerek 3 takım aldı. Fakat vatandaş fiyatları yüksek diye alamıyor.” şeklinde konuştu.

“KELLE FİYATLARI ŞU AN KELLEYE GÖRE DEĞİŞİYOR”

Geçen senelerde vatandaşlar tarafından daha çok tercih edilen kellede bu sene vatandaşın artık ayda sadece tek seferde tüketebildiğini aktaran İbrahim Faysal "Kelle fiyatları şu an kelleye göre değişiyor. Küçük kelle 110 büyük kelle ise 120’den başlıyor. Vatandaş geçen senelerde ayda 2-3 tane alıyordu şu an ayda 1 tane bile yiyemiyor. Artan zamlar maalesef kelleye de yansıdı kelle fiyatları da arttı. Özellikle dana paçası çok tercih ediliyor. Kemikler için bir şifa kaynağıdır diyebilirim. Yaz aylarında 60 lira olan kelle fiyatları şu an 110'dan başlıyor. Pahalı olduğu için vatandaşlar zaten pek fazla tercih etmiyor.” dedi.

“SAĞLIK AÇISINDAN ŞİFA KAYNAĞI”

Kelle paça satışı yapan esnaf Mehmet Nebi Çelik "Bizde porsiyon başı olarak satış yapılıyor.  Şu anda satışlarımız çok şükür iyi gidiyor. Doktorlardan da duyduğumuza göre kelle mide ülserine, kemiklere iyi geldiğini duyuyoruz. Tabi vatandaşlar bunu bildiği için daha fazla ilgi duyuyor. Ben sabahın erken saatlerinde iş yerine gelip açıyorum. Çevrede gördüğünüz çoğu esnaf sabahın erken saatlerinde gelip burada kelle paça ile kahvaltılarını yapıyor. Günlük 400-500' e yakın müşterim geliyor. Geçen sene 30-35 liradan sattığımız kelle paçayı şimdi 45 liradan satıyoruz.” şeklinde konuştu.

“KELLEYİ ÇOK SEVİYORUM VE HERKESE TAVSİYE EDİYORUM”

Kelle paça yemeye geldiğini söyleyen Aziz Kılıç "Ben buraya kelle paça yemeğe geldim. Ben sadece sağlıklı olduğu için gelip yiyorum. Lezzet açısından da gerçekten oldukça güzel ben çok beğeniyorum ve herkese tavsiye ediyorum. Burada yediğimin fiyatı da bana göre çok uygun dışarıda yediğimiz dürümler zaten 50 lirayı aşmış durumda en azından burada sıcak yemek yiyoruz ve sağlık açısından çok faydalı ne yediğimizi biliyoruz.” İfadelerine yer verdi.