Fakıbaba, AK Parti ile bağları kesecek mi?

Önceki gün Şanlıurfa'ya gelen Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, son 4 yıl içerisinde pasife alındığını söyledi. Fakıbaba, 'Artık bizim önümüze geçecek çok Fakıbaba'lar var. Bu Fakıbaba'ları engellemek istiyor arkadaşların birileri. Eğer biz Urfa'da bu takımı çıkarırsak. Emin olun çok Fakıbaba'lar ve Fakıbaba'lardan önemli isimler gelecek' dedi.

Şanlıurfalı muhtarlar ve çiftçiler ile GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde bir araya gelen Fakıbaba 4 yıl içeresinde nasıl pasife olduğunu anlattı. Yerel yönetimler hakkında da konuşan Fakıbaba “Şanlıurfa’da takım var fakat antrenör ve takım kaptanının olmadığını herkesin kendi başına hareket ettiğini kaydetti. Fakıbaba, “Keşke daha yetkin bir makamda olsaydım ve bu sorunları çözebilseydim. Urfalılar benim doktorluğumu bilir. Belediye başkanlığımızı bilir, Bakanlığımı bilir ama maalesef vekilliğimi bilemedi. Vatandaş bizim yetkili olduğumuzu düşünüyor. Fakat biz yetkili değiliz bizimde artık bir yetkimiz kalmadı” ifadelerini kullandı.

Milletvekilliği döneminde pasife alındığı söyleyen Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba son zamanlarda yapılan yanlışlara vurgu yaptı.

“BU TAKIMI BİZ KURACAĞIZ!”

Şanlıurfa’da takım var fakat takımı yöneten bir antrenörün olmadığından yakınan Fakıbaba, Urfalılar ile takımı kurup kenti öyle yönetebileceklerini söyledi. Ahmet Fakıbaba Şanlıurfa’daki yerel yönetimlerdeki sorunları şöyle anlattı: “Ahmet Eşref Fakıbaba olarak halkımla bu takımı biz kuracağız. Artık belirli bir yaşa gelmişiz çok önemli tecrübeler edinmişiz. Artık bizim önümüze geçecek çok Fakıbaba’lar var. Bu Fakıbaba’ları engellemek istiyor arkadaşların birileri. Eğer biz Urfa’da bu takımı çıkarırsak. Emin olun çok Fakıbaba’lar ve Fakıbaba’lardan önemli isimler gelecek.

“URFA BANA MUHTAR OL DESE MUHTAR OLURUM!”

Hep sizin emrinizde oldum. Hep halkın hizmetkârı oldum. Hiç ayrım yapmadım. Şuanda Türkiye’nin bile böyle birisine ihtiyacı var halkın hizmetkârlığına Allah’ın izniyle devam edeceğim. Hizmet bakanlıkla başkanlıkla vekillikle olmaz. Bu yürekten gelen bir iştir. Bakın burada muhtar arkadaşlarımız var. Ben onlara çok değer veririm. Onlar demokrasinin ilk halkasıdır. Urfa halkı bana muhtar ol dese severek bakan gibi yapmasam namerdim. O yönden hiç kimsenin kuşkusu olmazsın. Fakıbaba için ne para ne makam önemlidir. Allah’tan geldik yine Allaha döneceğiz. Buna inanan insanlarız bizler” dedi.

“URFAYI BIRAKMAM ARKADAŞ”

20 yıldan beri siyasetin içinde olduğunu belirten Ahmet Eşref Fakıbaba kendi isteğinin doğrultusunda değil Urfalıların isteği üzerine hareket ettiğini Urfalıların isteği doğrultusunda her göreve talip olduğunun altını çizerek Urfa’yı bırakmayacağını söyledi. Fakıbaba yaşanacak süreci şöyle değerlendirdi: “Ben siyasete 2003’de girdim. Hiçbir zaman siyaseti bir makam olarak düşünmedim bir ihtiyaç olarak düşündüğüm için girdim. Bugün Urfalılar gel bana muhtar ol derse gelmesem namerdim. İhtiyaç olursa ben Urfalıların emrindeyim. İnşallah ihtiyaç olmaz eğer olursa Urfalıların emrindeyim. Benim için makam falan önemli değil. Ben Urfalıları seviyorum.

BU 4 YIL BENİM İÇİN EN BAŞARISIZ YILLAR OLARAK GEÇMİŞTİR!

Bu dört yıl benim için en başarısız yıllar olarak geçmiştir. Çünkü ben problemleri biliyorum. Herkes problemleri biliyor tüm Urfalılar problemleri biliyor. Biz arkadaşlarla geliyoruz. Dolaşıyoruz sorunları yetkili mercilere ulaştırıyoruz. Allah şahittir, ben üst mercilere hiç çekinmeden tüm sorunları bildirdim. Dolaşmaya başlayacağım inşallah sözüm geçmiş olur geçmese ne diyebilirim. Benim görevim Urfa’da sağlıktan eğitime, işsizliğinden ekonomik sorunlarına kadar hepsini belirleyip üst mercilere ulaştırmak.  Keşke daha yetkin bir makamda olsaydım ve bu sorunları çözebilseydim. Urfalılar benim doktorluğumu bilir. Belediye başkanlığımı bilir, bakanlığımı bilir ama maalesef vekilliğimi bilemedi. Vatandaş bizim yetkili olduğumuzu düşünüyor. Fakat biz yetkili değiliz bizimde artık bir yetkimiz kalmadı. Onun için 3-4 senedir Şanlıurfa’ya hizmet veremediğimin üzüntüsü içerisindeyim. İnşallah bu düzelir diye düşünüyorum.

FAKIBABA’NIN NE OLACAĞINA HALK KARAR VERECEK

Urfa’da her zaman sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman sevgisi vardır. Ben bazı şeylerin düzeleceğini sanıyorum. Halk karar verecek. Dışardan gelenler değil, halk karar verecek bazı şeylere. Ahmet Fakıbaba muhtar mı olacak? Vekil mi olacak? Bunlara halk karar verecek. İnan belki seçimlerde aday olmayacağım Ama ben Urfalıları yalnız bırakmayacağım. Şanlıurfalılar ile beraber olup kararı biz vereceğiz. Öleceğimi bilsem Urfalılar için altına imzamı atacağım bu konuda hiçbir şekilde şüpheniz olmasın.

SULAMA BİRLİKLERİNDEN DOLAYI MAĞDURİYETİ İLETTİM

Basının karşısında bunu söylemek doğru değil Ama sulama birliklerinden dolayı vatandaşlarımızın mağduriyetini ilettim. Urfa’da takım var ama takımın antrenörü yok. Kaptanı yok ve herkes tek başına topu alıp sürükleyip gidiyor. Takım oyunu yoksa başarı da olmaz. İnşallah bunların düzeleceğini inanıyorum. Sadece vekiller değil, valisiyle, belediye başkanlarıyla, ilçe başkanlarıyla Urfa’nın dertleriyle uğraşmamız lazım. Gereken çalışmayı yapmamız gerekiyor. Ama maalesef bu takımı biz tam kuramadık. Kuramadığımız içinde dediklerinizde haklısınız.

URFA İÇİN CANIMI VERMESEM ŞEREFSİZİM

Hayatındaki her şeyi Urfalılara borçlu olduğunu aktaran Fakıbaba, Ben artık bir şey istemiyorum. Allah bana her şeyi verdi. Urfalılar bana her şeyi verdi. Gariban bir aileden gelmişim Bakan olmuşum. Kim yapmış Urfalılar yapmış. Vekil oldum kim yaptı? Urfalılar yaptı daha ben ne isterim. Urfalılar bu sıcaklıkta buraya kadar gelmişlerse demek ki gerçekten Urfa’nın aşkı bitmemiş” diyerek sözlerine son verdi.