Eski Başkan, Urfa'nın eğitim sorununa neşter vurdu!

Şanlıurfa'da sınıfların kalabalık olmasından dolayı öğrenciler, öğretmenlerden yeteri kadar verim alamadığını söyleyen CHP Şanlıurfa Haliliye eski ilçe başkanı İbrahim Halil Alagöz, kentteki eğitim sorunlarını tek tek sıraladı.

Şanlıurfa’da öğrencilerin Eğitim hayatına, batıya göre bir adım geride başladığını söyleyen Alagöz, sınıfların kalabalık olmasından dert yakındı.Alagöz “İlköğretim sınıf mevcutlatı 50 üzeri, çocuklar üçerli oturuyor. Öğretmenler kalabalık sınıflarda okuma-yazma öğretememekten, öğrenciler gürültüden dersi duyamamaktan şikâyetçi” dedi.

KENDİ ÜLKENDE AZINLIĞA DÜŞMEK!

Şanlıurfa’da yabancı uyruklu öğrencilerin sayısının fazla olmasından dolayı Urfalı öğrencilerin azınlık duruma düştüğünü iddia eden Alagöz”Bunun yanısıra bir de Suriyeli öğrenci meselesi var. Bir öğretmenin anlattığına göre, ismini vermek istemediğim bir ilkokulun toplam öğrenci mevcudu 550, bunun 400'ü Suriyeli ve sadece 150'si Türk.” İfadesini kullandı.

ÖĞRETMEN HANGİSİNE YETİŞSİN!

Yabancı uyruklu öğrencilerin Türkçeyi bilmediğini aktaran Alagöz öğrencilerin zorlandığını, ve öğretmenlerin kadrolu olmadığı için bir çok hatan mahrum bırakıldığını da dedi.Alagöz “Öğrencilerin çoğu Türkçe bilmiyormuş. Öğretmenler Türkçe bilmeyen öğrenciye hem dil öğretmek hem de okuma-yazma öğretmek zorunda bırakılıyor. Ve bu öğretmenlerin pek çoğu, kadrolu olmadığı için pek çok haktan mahrum bırakılıyor” dedi.

KANAYA YARA MEVSİMLİK İŞÇİ

Şanlıurfa’nın kanayan yarası haline gelen mevsimlik işçi sorununa değinen Alagöz” Mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan aileler, Ekim-Kasım ayından önce çocuklarını okula gönderemiyor, çocuklarıyla beraber tarlalarda çalışıyorlar. Çocuklar okul açıldıktan ancak 2 ay sonra okula başlayabiliyor. Yani yine 1-0 yenik.” Şeklinde konuştu.

KIRTASİYE YARDIMI YOK!

Yabancı uyrukluların kırtasiye yardımından faydalandığını söyleyen Başkan Alagöz, Urfalı öğrencilerin neden kırtasiye yardımdan faydalanmadığını söyledi.Alagöz sözlerini şöyle sürdürdü.”AB Suriyeli öğrencilere her türlü kırtasiye yardımını eksiksiz yaparken, bizim hükümetimiz öğrencilerimize kalem dâhi dağıtamıyor. Veliler #enflasyon yüzünden artan #kırtasiye masraflarına yetişemez oldu. Çoğu öğrencimizin defteri bile yok. Birileri hâlâ çağ atladık diyor !”