Ekonomi, vatandaşı birbirine düşürdü!

Şanlıurfa'da sokak röportajında konuşan Elazığlı vatandaş ekonominin iyi olduğunu söylerken Urfalı vatandaşlar ateş püskürdü.

Her hafta farklı konularla halkın nabzını tutan Urfa Değişim muhabirlerinin bu haftaki konusu ekonomi oldu. Sokakta gerçekleştirilen röportajda Urfalı vatandaşlar ile Elazığlı bir vatandaş arasında gerilim dolu dakikalar yaşandı.

Hayat pahalılığı karşısında geçinemediklerini söyleyen vatandaşların yanı sıra ekonominin iyi olduğunu düşünen vatandaşların da olduğu gibi sokakta tartışmaları da beraberinde getiriyor.

Geçinemediğini söyleyen Urfalı vatandaşlara Elazığlı bir vatandaşın geçinemiyoruz diyenlerin hepsi yalan söylüyor demesi üzerine tartışma çıktı.

“GEÇİNEMİYORUZ DİYENLERİN HEPSİ YALAN SÖYLÜYOR”

Türkiye’nin diğer ülkelerden daha konforlu ve zengin bir ülke olduğunu söyleyen emekli Elazığlı Mehmet Gürakın şunları kaydetti: “Eskiden giydiğimiz elbiselerimiz 10 yerden yamalıydı fakat şu an bakıyorum ufacık çocuklarım elbisesi eskimeden sürekli yeni elbiseler istiyor. İnsanlar kalkıp biz açız diyor kendimize bir şey alamıyoruz diyor, fakat hepsi yalan söylüyor. Onlar eski devirleri görmediği için bugün burada açız diye dolanıyorlar.” dedi.

“ALDIĞIM ASGARİYİ İLE HER GÜN KEBAP YESEM BİLE BİTİREMEM”

Sözlerini daha sonra şu şekilde sürdüren Gürakın, “Biz eskiden tüp bulamıyorduk yağ bulamıyorduk ekmek bulamıyorduk. 2006 yılında emekli ücretim 160 liraydı şu an ise 6000 her gün kebap yesem bile param bitmez. En basitinden çocuklarımdan örnek vereyim oğlumun biri 1500 liraya çalışıyordu diğeri ise 3.000 lira çalışıyordu 1500 liraya çalışan oğlum kendine köyde ev yaptı, arsa aldı fakat 3.000 liraya çalışan oğlum ise daha kredi kartını ödeyemiyordu. Yani demem o ki insanda kanaat olmadı mı ne kadar para alırsa al hiçbir şey olmaz. Şu anda ilaçlar eksik diyorlar eczacı benim İlacımı evime kadar getiriyor sağlık imkanları yok diyorlar eğer sağlık imkanları olmasaydı o eczacı benim İlacımı evime kadar getirmezdi.” şeklinde konuştu.

“GENÇLER KAFELERE TATİLLERE GİDEMEDİĞİ İÇİN TELEFON SOSYAL HAYATLARI OLUYOR”

Türkiye’de siyasilerin yanlış politikalar izlediğini vatandaşların ise bunun farkında olmadıklarını yineleyen Naci Binici, "Ben şu an iş bulamadığım için çalışamıyorum. Vatandaş korkusundan konuşamıyor bazı yandaşlar hemen çıkıp telefonunu çıkar diyor. Oysaki bilmiyorlar gençlerin sadece tek sosyal hayatı bu telefon olmuş, gençler kafelere gidip oturamıyor, tatillere gidemiyor sadece aldığı telefonla vakitlerini geçirebiliyor. Bunların dertleri varsa yoksa AKP Bunlar AKP'nin derdine düşmüş ülkenin derdine düşmemiş şu an mesele Türkiye'de açlık ya da tokluk meselesi değil, bakın bizim ülkemiz elden gidiyor.” diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi. 

“İNSANLAR TÜRKİYE’DE FİKİRLERİNİ ÖZGÜRCE İFADE EDEMİYOR”

İnsanların fikirlerini rahatça ifade edemediği bir ülkede yaşadığını söyleyen Binici, “Milletin anlamadığı tek şey budur ,biz İnsan haklarından uzaklaştık, ülkede yasa yargı bir şey kalmadı. İnsanların halini görmüyor musunuz?  İnsanlar artık dertlerini dile getiremiyor konuşamıyor. Biz Avrupa Birliği'ne yakın bir ülkeydik Avrupa'ya ayak uyduran bir ülkeydik şu an ne durumdayız ? Türkiye İran pozisyonuna gelmiş Suriye pozisyonuna gelmiş. Millete sorduğumuzda aç mısın, tok musun diyor? Bunlar temel ihtiyaç işte bizim insanlarımız bunu bilmiyor milleti böyle zorla susturan bir kesim var psikolojik baskıyla milleti susturmaya çalışıyorlar bu ülkenin gidişatı böyle olmaz. Eğer ben temel ihtiyaçlarımı karşılayamayacaksam, eğer istediğimi konuşamayacaksam ülkem iyi demeyi kimse bizden beklemesin.” ifadelerini kullandı.

“URFA’NIN HANGİ MİLLETVEKİLLERİ HALKIN İÇİNE KARIŞIP SORUNLARIMIZI DİNLİYOR”

Şanlıurfa’da parti gözetmeksizin milletvekillerin çalışmadığını söyleyen Davut Ceylan, "Şanlıurfa'daki tüm milletvekilleri için söylüyorum hangisi şu an halkın içine karışıp sorunlarına sıkıntılarını dinliyor. HDP'nin milletvekillerinin de gelip çalıştığını görmedim. Eğer o milletvekilleri PKK naralarını atarsa tabii ki içeride olurlar. Bu ülkenin elden gittiğini sadece şu an bu milletten duyuyorum her şey pahalı diyorlar evler arabalar yiyecekler pahalı diyorlar bunun için ilk önce kendimize bakmamız lazım” dedi.

“TORPİLLERİ HİÇBİR ZAMAN BİTİREMEZSİNİZ”

Sözlerini şu şekilde sürdüren Ceylan, “Ben de şu anda işsizim. İş bulmakta sadece torpiller dönüyor torpilli de hiçbir zaman hiçbir yerde bitiremezsiniz. Eğer bugün CHP’ de MHP’de de başa gelirse torpilleri bitiremezsiniz. Çünkü bizim zihniyetimiz bozuk, zihniyetimiz bozuk olduğu sürece bu böyle geldi böyle gidecek. Örnek veriyorum ben bir belediye başkanı oluyorum başka bir belediye başkanının bütün çalışma arkadaşlarını çıkarıp kendi arkadaşlarımı işe alıyorum. Anlayacağınız bu durum sadece Şanlıurfa’da değil Türkiye’nin dört bir yanında var” diyerek sözlerine son verdi.