Eğitime giden çamurlu yollar!

Hilvan'da sokak arası yolların yapılmaması nedeniyle öğrenciler her gün çamur deryası içinde sınıflarına gidiyor. Belediye yetkililerine seslenen öğrenciler yolların yapılmasını istedi

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde sokak arası yolların yapılmaması nedeniyle öğrenciler her gün çamur içinde derslerine gitmek zorunda kalıyor. İddiaya göre bazı aileler çamurun çok olduğu günlerde çocuklarını okula göndermemeyi tercih etmiyor. Hizmet noktasında belediyenin çalışmadığını iddia eden Bağlar Mahallesi sakinleri belediyeye seslenerek yolların yapılmasını istedi.

ÇOCUKLAR OYUN ALANI İSTİYOR

İlçede bulunan birçok mahallenin yolları hala toprak kaldığı için kışın çamur deryasına dönen yollar öğrencilere zor anlar yaşatıyor. Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’a seslenen öğrenciler mahallerinde oyun alanı ve park istediler. Gazetemizin kameralarına yakalanan çocuklar boş bir arazide çamur içinde oyun oynarken görüldü. Başkan’a seslenen çocuklar, “okula çamurlu yollardan gidiyoruz, oynayacağımız bir yer yok, oyun oynayacağımız bir yer istiyoruz” dedi.

ÇÖP KONTERNERİ İSTİYORUZ

Eyüp Cenap Gülpınar caddesi yakınlarında bulunan sokak aralarında çöp konteynerinin olmaması nedeniyle vatandaşlar çöplerini boş arazide gelişigüzel bir şekilde atıyor. Arazide biriken çöplerin koku yapması nedeniyle çevrede oturan vatandaşlar kokudan camları açamadıklarını iddia etti. Ayrıca okul yolunun çok kötü olduğunu ifade eden bir vatandaş ise ilçede köy hayatı yaşadıklarını ifade etti.  Ayrıca alanda çok fazla sokak köpeği olduğunu söyleyen başka bir vatandaş ise bu konuda bir adım atmalarını istedi. Başkan Ali Bayık sesimizi duysun diyen kadın vatandaş, “çamurlu yollardan yüzünden ayakkabı yıkamaktan bıktım. Çevrede köpekler var. Araba ile okula götürmek istiyoruz ama yollar taşlı. Başkan Aslan Ali Bayık, Hilvan cennet yaptığını söylüyor. Hilvan cennetse ya burası nedir? Yani burası Hilvan’ın bir bölgesi değil mi? Burası Hilvan’ın neresi oluyor? Biz Hilvanlılar olarak burada rezil oluyoruz, perişan oluyoruz” diyerek sitem etti.

 

 

çamurlu yollar! Hilvan sokak arası Belediye yetkilileri