Doğal gaz zammına ilginç tepkiler!

Enerji maliyetlerinin artması nedeniyle Nisan ayı itibariyle konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 35 oranında zam geldi. Gelen zamlara Şanlıurfalılar ilginç yorumlarda bulundu. Kimisi tezek yaktığını kimisi her gün zam geldiğini kimisi de zammı Ukrayna-Rusya savaşına bağladı. Sıkıntı günlerde yaşadıklarını kaydeden vatandaşlar hükümetin zamlara çare bulmasını istedi.

Türkiye’de her gün gelen zamlar nedeniyle dar gelirli vatandaşlar, gelen  zamlar nedeniyle belini doğrultamaz hale geldi. Gıda, akaryakıt ve enerji zamlarına gelen zamlar dar gelirliyi zor duruma sokmuştu. 1 Nisan itibariyle doğal gaza yüzde 35 zam geldi. Kombiyi iyice kısan vatandaş, kışın gelen yüksek faturalardan dert yakınmasına rağmen zam furyası devam etti. Yüzde 99’dan fazlası ithal olan zam döviz kuru ve dış etkenlerden fazlasıyla etkileniyor.

BOTAŞ’dan yapılan açıklamada, Nisan ayından itibaren doğalgaza yüzde 35 zam yapıldığı ifade edildi. Açıklamada "Konutlarda kullanılan doğal gazın birim fiyatında yüzde 35, elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın birim fiyatında yüzde 44,30, elektrik üretimi dışında kullanılan doğalgazın birim fiyatında ise yüzde 50 artış oldu" denildi. Böylece bu zamla beraber konutlara verilen doğalgaza son 1 yılda yüzde 92.8 artış yapılmış oldu.

Şanlıurfalılar doğalgaza gelen zammı birbirinden ilginç yorumlar yaptı.

Urfa Değişim Gazetesinin mikrofonlarına konuşan vatandaşlar şunları söyledi.

“DOĞAL GAZ YOK TEZEK KULLANIYORUZ”
Nurullah Kaya  “Vallahi bizde doğalgaz yok tezek kullanıyoruz. Ne kadar gelirse gelsin. “ dedi.

Erhan Yakut ise “Zamlar her gün geliyor. Allah millete yardım etsin. Mübarek bir aya girdik. Çok sıkıntılı günler yaşıyoruz.” İfadesini kullandı.

“BİZ ZAMLARA KARŞIYIZ”
Recep Karaoğlan da “Vallahi zamlara karşıyız. Bide benim gibi yaşlı olanlar, emekli olanlar ne yapsın. Dar gelirli aileler var. Onlar ne yapsın. Biz zamlara karşıyız. “ yorumunda bulundu.

Mehmet Donet de “Gelen zamlar fakiri daha fakir zengini daha zengin yaptı. Dünya global bir krizde zamlar normaldir. Rusya Ukrayna arasında barış olursa zamlar hepsi düşer.” Açıklamasında bulundu.

DEVLET MECBUR KALDIĞI İÇİN YAPIYOR
Emekli öğretmen Mehmet Urlu yaşanan zamların dünya genelinde yaşandığını ifade ederken sözlerine şöyle devam etti, “Doğalgaza yapılan zamlar dünya genelinde yaşanan bir sıkıntı. Tüketici olarak yapılan zamlara karşıyız ama devlet herhalde mecbur kaldığı için yapıyor bu zamları. Enerji bakımında dünya genelinde sıkıntılar mevcut.  Salgın ve savaş biterse belki bir nebze rahatlanırız.  Devletin elinden olmayarak yapılıyor bu zamlar. “