Çiftçiler gemileri yakmak üzere!

Şanlıurfa'nın Viranşehir ve Siverek ilçesinde günde yaşanan 8 saatlik elektrik kesintisi Haliliye ilçesinde de yaşanmaya başladı.

Pamuk, Mısır eken çiftçiler günde 8 saat kesilen elektrikten dolayı ekinlerinin kuruduğunu söyledi.

Haliliye’nın Payamlı köyünde çiftçilik yapan Ahmet Kırvar yaşanan elektrik sıkıntısından dolayı ekinlerin kuruduğunu böyle giderse artık çiftçilerin esamesinin bile okunmayacağını söyledi. Ağustos ayında yaşanan elektrik kesintisinden dolayı gecen sene yol kapatma eyleminde bulunan çiftçiler seslerini duyurmak için ve yaşanan elektrik kesintisine yetkililerin derhal çözüm bulması için bu yıl da yol kapatma eylemlerinde bulunacakları iddia edildi.

Yaşanan elektrik kesintisine tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ferhat Karadağ yaşanan bu elektrik kesintisinden dolayı ekinler kuruyor bu resmen cinayettir dedi.

Başkan Karadağ ”Viranşehir-Siverek ve diğer ilçelerimizdeki 8 saatlik elektrik kesintisi,Merkez kırsal mahallelerde de görülmeye başlandı. Görüntüler Haliliye/Payamlı kırsal Mahallesinden,Gördüğünüz gibi Mısır kurumuş durumda,bunun adı cinayettir. Bilinçli mi yapılıyor? Amaç nedir?” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’dan Manisa’ya Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa Şanlıurfa haberleri Şanlıurfa-Gaziantep karayolu Halk Viranşehir Belediyesi Siverek ilçesi