Büyükşehir'in ektiği çim elinde patladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye'si yapımı tamamlanan Abide Kavşağında püskürtme yöntemiyle çim ekti. Ancak bir süre sonra çim çıkmayınca Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı çareyi klasik çim ekerek buldu.

Şanlıurfa’da tartışmalara neden olan ve uzun bir süre kamuoyunu meşgul eden  Abide Kavşağında püskürtme çim için kimi vatandaşlar boyada dedi kimi vatandaşlar ise püskürtme yöntemi ile ekilen çim dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Aralık’ta Şanlıurfa’ya yaptığı çıkarma kentte büyük bir hareketlik kazandırdı.

Yarıda kalan çalışmaların bir an önce bitmesi için Büyükşehir gece gündüz çalışmaya başladı.

Abide Kavşağının ekilen serpme çim çıkmayınca Büyükşehir yaptığı hatanın farkına varıp bu sefer klasik olarak ekilen hazır çim ekimine başladı.  Maliyeti daha yüksek olan hazır yaklaşık 15 gün sürmesi bekleniyor. Trafiğin yoğun olduğu kavşakta 4-5 traktör içinde işçiler römorklara yüklenen çimleri alarak kavşak alanda çimleri sererek ekime başladı. Değişim Tv muhabirine konuşan işçiler, bu çimin daha zor ve maliyetli olduğunu ifade etti.

Bugün sabahın erken saatlerinde başlanan çim ekimi birkaç gün sürecek. Ekipler çim ekiminden önce sulama sistemi kurdu ve son olarak hazır çimleri getirerek ekmeye başladı. Yapılan bu olay kentte tekrar tartışma yaratacağı konuşuluyor. Yaşanan bu ekonomi sıkıntılardan dolayı veryansın eden vatandaşlar Büyükşehir Belediye’sinin yaptığı harcamaya tepki gösterecek gibi görünüyor.