Büyükşehir'in araçları çürümeye mi terk edildi!

Sürekli araç filomuzu yeniliyoruz diye haberleri çıkan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde toplu taşımayla ilgili sıkıntısı devam ediyor. Alındığı söylenen araçları yollarda pek göremeyen Şanlıurfalılar da saatlerce otobüs beklemeye veya yollarda kalmaya devam ediyor. Popüler internet sitesi olan ve çözümün arandığı mecra olarak kabul edilen şikayet var isimli internet sitesinde de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma noktasında ki eksiklikleri sürekli yazılmaya devam ettiği görüldü.

Her geçen gün nüfusu artan Şanlıurfa’da şehir içi toplu taşıma araçlarının yetersizliğinden yakınan vatandaşlar, otobüs ve sefer sayılarının artırılmasını talep ediyor. Şanlıurfa toplu taşımasını felç eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı Makine İkmal Müdürlüğünde ait araç parkında her geçen gün arızalanan otobüslerle dolmaya devam ediyor. Araçların gerekli bakım ve onarımlarında hassas davranmadığı, iletilen arıza taleplerine ise gerekli özenin gösterilememesinden dolayı toplu taşımayla ilgili Şanlıurfalıların sınavı devam ediyor.

MİLLETİN İSTİF HALDE YOLCULUĞU HOŞLARINA MI GİDİYOR?

Toplu taşımada rahat bir ulaşım sağlamak için araç alımlarını yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da bozulan araçlarla uğraşıyor. Yeni araçların pek ortalıkta görünmediği yollarda bozulan araçların hurdaya mı terk edildi sorusu Şanlıurfalıların akıllarına takıldı. Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü Araç Parkında sayısı gittikçe artan araçların ne olacağı merak ediliyor. Toplu taşımada araç yetersiz nedeniyle vatandaşlar iç içe geçerek yolculuk yapıyor. Hurdaya ayrıldığı düşünülen araçların neden tamir edilmediği ise bilinmiyor.

VATANDAŞIN ŞİKÂYETİ ARTIYOR

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde en yoğun yolcu sayısına ulaşıldığında kapasitesinin üstünde yolcu taşıyan toplu taşıma araçlarında aşırı sıkışıklık yaşandığını ve mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, otobüslerin tıka-basa dolu olduğunu ve duraklarda uzun süre beklediklerini belirtiyorlar. Vatandaşlar, araç sayısının kent nüfusunun ihtiyacını karşılayacak düzeyde olmasını istiyor.

VATANDAŞIN OTOBÜSÜ BEKLEME SÜRESİ HER GÜN ARTIYOR

Yolcu sayısı bakımından Şanlıurfa’da ilk sıralarda bulunan Seyrantepe (Maşuk) Mahallesi ve üniversiteye giden araçlarda her gün yoğunluk meydana gelirken, belediyenin eski araçları trafikten çekmesi ve yerine yenisini dâhil etmemesi vatandaşların tepkisine neden oluyor. Hava sıcaklığının 45 dereceyi bulduğu Şanlıurfa’da balık istifi yolculuk yapan vatandaşlar, her gün bazı duraklarda yarım saate yakın bekliyor. Vatandaş, yeni araçların trafiğe katılarak rahat bir ulaşım ağı sağlanmasını istiyor. Araç maliyetlerinin yükseldiği bu dönemde belediyenin eski araçları araç parkında bekletmesi tepkilere neden oluyor. Her şeyin ateş pahası olduğu bu dönemde vatandaşlar eski araçların tamir edilerek hizmete vermesini bekliyor. BELSAN A.Ş Makine İkmal sahasında sayısı artan araçların tamir edilip edilmeyeceği merak ediliyor.

“ŞİKAYET VAR” DA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLK SIRALARDA

Ayrıca yolcular sıcak havalarda çoğu otobüsün klimasının arızalı olduğu gerekçesiyle açılmadığı yönünde şikâyetlerini dile getiriliyor. Vatandaşın yaşadığı sorun ve sıkıntıyı yetkililere ulaştırma anlamında başvurulan Şikâyet var internet sitesinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi toplu taşımayla ilgili şikâyetlerin sayısını da göze çarpıyor. Sıcaklığın 45-50 civarında seyrettiği Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin görev alanı içerisinde yer alan toplu taşıma noktasında şikâyetlerin arttığı dikkat çekti. En sok şikâyet konusu olan durumlar ise araçların geç gelmesi ve sıcak havalarda klimaların devreye alınmaması olarak görüldü.