Bu seçim kim iktidar olur?

Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılına girilirken Cumhuriyet Halk Partisi Milli Şef Döneminden sonra tek başına iktidara gelemedi. Gazetemize konuşan vatandaşlar, önümüzdeki seçim için net bir karar veremedi. Kimisi Ak Parti dedi kimisi CHP dedi.

Her seçim arifesine girilirken iktidardaki partileri sert bir şekilde eleştiren ana muhalefet partisi, 2023 seçimleri işi sıkı tutuyor.  Cumhuriyet Halk Partisi, 2023 yılında yapılacak olan Genel Seçimde, Deva Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve İYİ Parti ile iktidara aday olacaklarını söyledi.

Kurulan 6’lı masada ortak olduğu partiler ile halka umut dağıtan ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi, Ak Parti’nin kan kaybettiği bu dönemde 81 ilde vekil sayısını yükseltmesi için yoğun çaba sarf ediyor.

Ak Parti’nin en güçlü olduğu kentlerden birisi olan Şanlıurfa’da vekil sayısını artırmak ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını almak için son sürat çalışan Cumhuriyet Halk Partisi, ne yazık ki Urfalılardan tam not almadı.

Değişim Gazetesinin mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, ekonomi zorluklar ile boğuştuğu halde iktidara güvendiklerini, her şeyin daha güzel olacağını söylerken, bazı vatandaşlarda Ak Parti’nin eskiye göre kan kaybettiğini ifade etti.

DAHA ÖNCE AK PARTİ, FAKAT ŞİMDİ DEĞİL

Ak Parti’nin geçmiş yıllara göre artık güven vermediğini, yaşanan ekonomi sıkıntılardan dolayı halkın zorlandığını ifade eden Cengiz Kırkayak, denetleme olmadığından dolayı her şeyin serbest olduğunu söyledi. Cengiz Kırkayak, “Daha önce Ak Parti gerçekten çok başarılıydı. Fakat son zamanlarda artık o da güven vermiyor. Her şeyde serbest piyasa söz konusu, denetleme falan yok kimse, kimseyi denetlemiyor.

Herkes kafasına göre fiyat ölçüp bitiyor. Bakanlık bile bunu denetlemiyor. Yazık vallahi çok yazık millet artık boğazına kadar geldi.” şeklinde konuştu.

İNŞALLAH AK PARTİ SONSUZ OLUR!

Ak Parti’nin çalışmalarını ve hizmetlerini beğendiğini söyleyen, vatandaşların gelecek güzel günler için sabretmesi gerektiğini aktaran Hasan Kubat,  “Başarılı bulduğum parti Ak Parti’dir ondan başka başarılı bulduğum parti yoktur. En başta Urfa’daki belediyeler çalışıyor. Her yerde yatırımları görüyorsunuz.  İnşallah daha iyi olur. Biraz daha bekleyelim, umudumuz Ak Parti’nin sonsuz olması, Ak Parti’ye güvenimiz sonsuz.” ifadelerini kullandı.

KİMSE ÇALIŞMIYOR!

Partilerin çalışmadığını ve hiçbir siyasi partinin güven vermediğini belirten Mehmet Boztepe, bu dönem kimsenin çalışmadığını ileri sürdü. Mehmet Boztepe ”Başarılı bulduğum siyasi parti yok. Hele de bu dönemde kimse çalışmıyor. Hele bu dönem kimse çalışmadı.” dedi.

ŞU ANDA AK PARTİ

Siyaset ile fazla ilgilenmediğini söyleyen Mehmet Yıldız, Ak Parti’nin güven verdiğini aktardı. Muhammed Yıldız, ”Başarılı bulduğumuz siyasi parti şuanda Ak Parti, Büyükşehir Belediyesi iyi çalışıyor. Çok fazla gündemi takip etmiyorum, okuldan dolayı eve baktığımdan dolayı ama genel olarak Ak Parti’nin çalışmalarını beğeniyorum yani.” yorumunu yaptı.