Bu pazarda sorunlar bitmiyor!

Şanlıurfa'nın en lüks ilçesi olan Karaköprü'de yeni yapılan milyonluk semt pazarı sorunlarla boğuşuyor. Milyonluk pazarda soğutma sistemleri, elektrik, su ve oto yıkama yeri olarak kullanılması tepkilere neden oluyor.

Karaköprü Atakent mahallesinde bulunan semt pazarında birçok sorun bulunduğu söyleyen esnaf, elektrik ve soğutma sistemleri çalışmadığını ve pazarda oto yıkama yeri olarak kullanıldığını iddia ettiler. Görevli zabıta ekiplerinin ise bu duruma göz yumduğunu ileri sürdüler. 

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydili’nin ilçede bulunan semt pazarlarıyla ilgilenmemesi Pazar esnafın tepkisine neden oldu. Işık sistemi, su sorunu ve lavabo yerlerinin olmaması birçok sorunun yaşanmasına neden oluyor. Pazar yerinin oto yıkama yeri olarak kullandığını iddia esnaflar, yaşanan bu duruma zabıta ekiplerinin göz yumduğunu söyledi.


Pazar yerinde elektrik kablolarının kesik olması ve açıkta durması hem esnaf için hem vatandaş için tehlike arz ediyor. Başkan Baydilli’ye seslenen esnaflar bu sorunların bir önce çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade ettiler.

Söz Ajans haber sitesinin ihbar hattına sorunlarını anlatan esnaflar pazarcı Nureddin Olgun “pazarda şu anda soğutma sitemleri çalışmıyor. Elektrik kabloları kesik kopuk. Pazarın lavabosunda sıkıntı var. Esnaflar oradaki suyu fiske niyetine kullanıyorlar. Işıklar yok her yer karanlık söylüyoruz ışıkları yapmıyorlar” dedi. 


Başka bir Pazar esnaf ise “Elektriklerimiz kesik, karanlıkta satış yapıyoruz. Havalar ısındı bize püskürtme lazım. Püskürtme sistemi bozuk” ifadelerini kullandı.