Bozova'da balıkçılara tekne verildi

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen Su Ürünleri Avcılığının Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında düzenlenen balıkçı teknesi dağıtım programı ile Bozova'da 16 adet balıkçı teknesi sahiplerine teslim edildi.

Bozova Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen Su Ürünleri Avcılığının Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında balıkçı teknesi dağıtım programı düzenlendi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile projenin diğer ortakları olan Bozova Ziraat Odası Başkanlığı, Yaslıca-Dutluca-Arıkök Su Ürünleri Kooperatifi Başkanlığı ve Bozova Merkez Su ürünleri Kooperatifi Başkanlığı ile birlikte multidisipliner çalışma sonucu ortaya konan proje kapsamında düzenlenen Balıkçı Teknesi dağıtım programında; 16 balıkçıya 16 Adet 450 cm uzunluğunda fiber balıkçı teknesi ve 20 HP gücünde tekne motoru dağıtıldı.

Dağıtım programına katılan Kaymakam Akın Oruç yaptığı konuşmada teknelerin balıkçılara hayırlı olmasını dileyerek projede emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti.

900 bin TL bütçenin 630 bini TL'sini GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı  karşılarken 270 bin TL'lik kısmını kaymakamlık karşıladı. 

Bozova tekne dağıtımı

Bu proje ile özellikle su ürünleri avcılığı yapan ve Tarım ve Orman Bakanlığı SUBİS( Su Ürünleri Bilgi Sistemi)’e kayıtlı ancak teknesi eski, yamalı, kırık olan balıkçılar belirlenip balıkçı filosunu yenilemek kaydıyla 16 balıkçıya, 16 yeni balıkçı teknesi(450 cm uzunluğunda fiber tekne) ve teknelere uyumlu 16 adet tekne motoru( 20 HP 4 zamanlı 2 silindir) alındı.