Biz Metin Baydili'den Memnun Değiliz!

Şanlıurfa'nın en modern ilçesi olan Karaköprü'de vatandaşlar Belediye Başkanı Metin Baydili'ye yollarından yapılmamasından ve işsizlikten dert yakındı.

Söz Ajans Mikrofonlarına Karaköprülü vatandaşlar Metin Baydili’nin çalışmalarının çok yetersiz kaldığını söyledi. Özellikle yamalı halde duran yollar, çalışma yapıldığı halde parke çalışmalarının yarıda bırakılması, ağzı açık bırakılan internet çukurları ve çöplerin düzenli toplanmadığını iddia ederek etrafa yayılan pis kokulardan şikayetçi oldular. Vatandaşın bir başka iddiası ise belediyeye girenlerin çoğunun başkanın akrabası olması ve istihdamı artıracak çalışmaların olmamasından yakındılar.

İlçe genelinde yeni yapılan parkların yarıda bırakılması ve çalışmaların düzenli yapılmamasına da dert yakınan vatandaşlar belediyeyi iş yapmaya davet etti.

İsmini vermek istemeyen Karaköprülü bir vatandaş ilçede bozuk olan yolların yanı sıra etrafa yayılan çöp kokusundan dert yakındı.

“BİZ METİN BAYDİLİ’DEN MEMNUN DEĞİLİZ”

Söz Ajans mikrofonlarına konuşan vatandaş “Bir Karaköprülü olarak biz belediyemizden hiç memnun değiliz. Biz Metin Baydili’den memnun değiliz. Böyle belediye böyle başkanlık olmaz. Görüyorsunuz mahallenin halini yolların halini görüyorsunuz. Büyük yol açmakla belediyecilik olmaz. Metin Baydili hep belirli yerleri geziyor. Şirinevler mahallesine gelmesini isteriz. Yolların halini görmesini isteriz. Çöplerin kokusundan yatamıyoruz. Çöplerin içi kokuyor. Burası Karaköprü’nün göbeği en güzel semtin haline bakın Allah aşkına. Yazık yani yazıklar olsun. Belediye başkan yardımcılarına da hepsine yazıklar olsun. Muhtarımıza da yazıklar olsun o da ilgilenmiyor. Bir Daha seçim geliyor” şeklinde konuştu.

“PARKLARDA OTURUYORUZ BAKIM YOK”

Emekli olan ve parklardaki temizlikten şikayetçi olan Ömer Eren ise “Hepimiz emektarız. Geliyoruz parklarda oturuyoruz bakım yok. Neymiş biz belediye başkanıyız. Böyle belediye başkanlığı olmaz. Belediye başkanı hizmetçidir. Biraz bakım olacak. Oturmakla iş olmaz. Esnafı gezip dolaşacak. Herkes kendi başına hareket ediyor. “dedi.

“KARAKÖPRÜ’YÜ GERİ GÖTÜRDÜ. BAYDİLİ AİLESİNE DE YAZIK ETTİ”

Başkan Metin Baydili’nin halk içerisinde gezmediğini ve yaptıkları çalışmaların elle tutulur bir yanı olmadığını iddia eden Bekir Dağbaşı da “Bakımda yok kaldırımlarımızda sağlam değil. Park yapmakla bir yere varamayız. Sosyal belediyecilik bu değil. Gerçek belediyecilik halkın derdiyle dertlenecek. Halkın içine girecek, dolaşacak. Belediye başkanlığı bir iki yere bakıp bir şeyler yapmak ile olmuyor. Her tarafa uzanacak. Zengin fakir ayrımı yapmayacak. Sadece seçim zamanı şehri emin demek yetmiyor. Seçimden sonra da gerekeni yapacak. Şimdi belediye başkanları nereyi denetliyor. Hangi markete gidiyorsun herkes birbirine bakıp fiyat yükseltiyor. Metin Baydili hiçbir şey yapmadı. Karaköprü’yü geri götürdü. Baydili ailesine de yazık etti. Elemanlarını kontrol etsin çıksın bir baksın. Biz bir şey demiyoruz. “ ifadesini kullandı.

“SIKINTILARIMIZ OLUYOR ARIYORUZ BELEDİYEYİ AÇMIYORLAR”

Metin Baydili’ye ulaşmanın zor olduğundan yakınan Mehmet Dağ şikayetlerini dile getirdikleri halde çözüme ulaşmadığından dert yandı. Dağ, “Sıkıntılarımız oluyor arıyoruz belediyeyi açmıyorlar. Burada içme suyumuza lağım karışmış çözüm bulmuyorlar. Biz diyoruz parkeleri döşeyin yapmıyorlar. Bize iş imkanı sunmuyorlar. Metin Baydili hep akrabalarını işe alıyor. Belediye yeteri kadar çalışmıyor. Biz bu belediyeden ve Metin Başkandan memnun değiliz.”

 

“HAFTADA 2 DEFA TAMİRCİYE GİDİYORUZ”

 

Bozuk yollardan dolayı arabaların sürekli tamirciye götürdüğünü ileri süren Mahmut Dağbaşı da

 

“Karaköprü’de yol sıkıntımız bitmek bilmiyor. Özellikle ara mahallelilerin yolları içler acısı. Bu yollarda arabalarımız baya hasar görüyor. Haftada 2 defa tamirciye gidiyoruz. Parke taşlarını döşüyor. Üzerinde ağır vasatlar geçiyor ve çöküyor. Yani yol konusunda baya sıkıntılarımız var. Sayın Baydili’yi görsem söyleyeceğim ama göremiyorum ki. 35 metre de yol yaptılar her sene su boruları patlıyor. Her yeri su basıyor. Sağlam bir şey yapılmıyor burada” yorumunda bulundu.

 

 

 

 

 

Şanlıurfa’dan Manisa’ya Şanlıurfa haberleri Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydili