Birecik'in hali içler acısı!

Şanlıurfa'da altyapı eksikliği yağışlı havalarda gün yüzüne çıkıyor.

Şanlıurfa’nın bazı ilçelerinde yaşanan sağanak yağıştan dolayı mahalleler altyapı ve üstyapı eksikliğinden dolayı adeta çamur deryasına dönüyor.

Ak Parti’nin en fazla oy aldığı illerin başında gelen Şanlıurfa’da yaşanan bir takım eksikler ve yerel belediyelerin çalışmaları zamanında yapmaması istenmeyen görüntülere neden oluyor.

Altyapı ve üstyapı sıkıntısından dolayı ilçelerin su altında kalması ve vatandaşların mağdur olması büyük tepkileri beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz yılda Hilvan İlçesinde sağanak yağıştan dolayı  bazı mahalleler büyük zarar görmüş evleri de su basmıştı.

Yaşanan bu altyapı sıkıntısı Şanlıurfa’nın hemen hemen 13 ilçesinde yaşanıyor. Yerel yöneticilerin göreve gelmesinin üzerine 4 yıl geçmesine rağmen bu konuda yapılan çalışmalar yetersiz kalıyor. Daha önce Hilvan, Ceylanpınar, Viranşehir, Eyyübiye ilçesinde altyapıdan dolayı yaşanan mağduriyet bugün Birecik ilçesinde de yaşanmaya başladı. Yağışların etkisini göstermesiyle sokaklar adeta çamur deryasına döndü. Bazı vatandaşlar evlerine giderken yolların çamurlu olmasından dolayı dert yakındı. Vatandaşlar Şanlıurfa’nın 2023 yılında İslam Kenti olduğunu fakat bir takım eksiklerin hala giderilmediğini bunların başında altyapı sorunu olduğunu belirtti.