Bilal Tekatlı'dan Güllüoğlu'na ahiret soruları!

ŞUŞKİ Genel Müdürü Said Güllüoğlunun Suruç ve Birecik altyapı ihaleleriyle ilgili yaptığı basın açıklaması kamuoyunu aydınlatmaya yetmedi.

Sosyal medyada dolaşan ihalelere yolsuzluk karıştığı iddialar çığ gibi büyürken Müdür Güllüoğlu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Yaşanan yolsuzlukla ilgili iddiaları ortaya atan Eyyübiye ilçesinin eski belediye başkan yardımcısı Bilal Tekatlı Güllüoğlunun açıklamasının yetersiz olduğunu belirtirken   Neden o firmaya 4 sefer teminat mektubu uzattırdınız ? Kriteri karşılamıyorsa neden elemediniz? Bir yıl boyunca neyi beklediniz ?'' şeklinde soru sordu.

Güllüoğlu'na adeta ahiret sorularına benzer sorular uzatan Bilal Tekatlı  ŞUŞKİ Genel Müdürü Said Güllüoğlu'na şu soruları uzattı. ''Hibe Ne zaman Geldi? Geldiği tarihi kamuoyu İle paylaşın. İhaleyi İptal Etsek Hibe Geri Gidecekti Demişsiniz. Hibeyi Zamanında Kullanmadığınız için mi yoksa 9 ay gibi bir sürede ihaleyi sonuçlandırdığınız için mi?

Yine soruyorum ŞUSKİ Genel Müdürü Sait Güllüoğlu ve Başkanı Zeynel beye soruyorum. Evrak eksiği olan firmaya neden 4 sefer teminat yenilettiniz. Bu firmayı elemek için 9 ay neden beklediniz?

Bir Kuruş Belediyenin Kaynağından Çıkmayacak Diye Çok Komik Bir Laf Etmişsin Sayın Genel Müdür Said Güllüoğlu Hibe Gelen Para Hibe de olsa Belediyenin Kaynağı Değil mi?

Öz Aras firmasının dokümanları incelendiğinde Teklif isteme dokümanında belirtilen kriterlerinde Çevre ve Sosyal Sağlık ve Güvenlik iş bitirmesi sağlanmadığından değerlendirme dışı kalmış. iş bitirmesi sağlanmıyorsa neden 3 sefer teminat mektubu uzattırdınız bu firmaya ?

Buğra-Aysel İş ortaklığı teminat mektubu teklif isteme dokümanında belirtilen kriterleri karşılayamadığından dolayı değerlendirme dışı kalmış. Neden elemediniz de neden 4 sefer bu firmaya teminat mektubunu uzattırdınız ?

Kriteri karşılamıyorsa neden elemediniz? Bir yıl boyunca neyi beklediniz ?

Kriteri karşılamıyorsa ilk günde karşılamaz 1 yıl beklenmez bunun teklifinin değerlendirme dışı kalması için 1 yıl neyi beklediniz?

BİLAL TEKATLI'DAN SERT SÖZLER

Müdür Güllüoğlu'nun yaptığı basın açıklamasında bazı soruların cevapsız kaldığını söyleyen Bilal Tekatlı Güllüoğluna sert sözler sarf etti.

Bilal Tekatlı Ayrıca ben müneccimiydim ki Mayıs Ayında Sizin Bu ihaleyi Kazanan Firmaya değil,5.2 milyon Euro fazla veren firmaya vereceğinizi yazdım. Çünkü şaibeli işlerinizin takipçisiyim.

Davetiye usulü yapılan ve 6 firmadan 5 Firmanın Teklifinin Geçersiz Olduğu Tek teklifin geçerli olduğu tamamen şike ve şaibe kokan abidede ki köprü işinden sonra Suruç'taki ŞUSKİ İhalesindeki 5.2 milyon Euro (100 milyon TL lik ) farka da sessiz mi kalacağız ey Urfalılar.

Sizlerin siyasi yönetimsel istikrarsızlığınız, Kapalı kapılar ardındaki RANT ortaklığınız halkımızın, şehrimizin ve kamuoyunun gözleri önündedir. Şehrin sorunlarının çözümüne duyarsız ama şaibeli işlerde 1 numarasınız.'' Şeklinde konuşarak Müdür Güllüoğluna adeta ateş püskürdü.