Belediye başkanları sınıfta kaldı!

Vatandaşlar, Şanlıurfa genelindeki belediyelerin çalışmalarını yetersiz buldu. Vatandaşlar özellikle eski belediye başkanlarından Ahmet Bahçıvan, Nihat Çiftçi ve Ahmet Eşref Fakıbaba'ya övgüler yağdırdı.

Büyükşehir Belediyesi dâhil olmak üzere tüm belediyelerin çalışmalarını geçmişe nazaran yetersiz bulan vatandaşlar konu hakkında gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Yerel seçimlerin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen Şanlıurfa’daki belediye başkanlarının yaptıkları çalışmalar halk nazarında geçer not almadı.

Vatandaşlar mevcut belediye başkanlarından dert yakınırken eski belediye başkanlarını mumla aradıklarını söyledi.

20 YILDA KİMSE BAHÇIVAN KADAR OLAMADI!

1994-2004 yılları arasında Şanlıurfa Belediye Başkanı olan Ahmet Bahçıvan’nın yaptığı su arıtma tesisi bazı vatandaşlar tarafından hala takdir ediliyor. Gelip geçmiş en iyi belediye başkanının Ahmet Bahçıvan olduğunu söyleyen Abdurrahman Tokmak, şu anda ki belediye başkanlarının çalışmalarından yakınırken elle tutulur bir proje üretmediklerini iddia etti. Tokmak, “Ben çalışmalarıyla Ahmet Bahçıvan diyorum. Çünkü gerçekten Şanlıurfa’ya büyük katkı sağladı. Yaptığı arıtma tesisi hala herkes tarafından konuşuluyor. 20 yıldır o proje gibisi gelmedi. Eskiden susuz Urfa türküleri vardı. Eğer Ahmet Bahçıvan onu yapmasaydı hala susuz Urfa türkülerini söylüyor olurduk. Sonra gelenlerden Ahmet Fakıbaba bir şeyler yapmaya çalıştı. Şimdiki Belediye Başkanları sadece dolaşıyor. Elle tutulur projeler yok. Şimdi Abide Parkın orasında bir şeyler yapılmaya çalışılıyor bakalım inşallah iyi olur. Temizlik konusunda iyiler fakat büyük projeler yok. Havalar çok sıcak herhangi bir ağaçlandırma yok. İnsanlar kendilerini atmak için ağaç yok. Buralarda yok fakat Antep’te var.”

“HEPSİ RANT PEŞİNDE KOŞUYOR”

Şanlıurfa’da şu anda kadar gelmiş geçmiş katkı sağlayan bir belediye başkanı görmediğini aktaran Zeki Aslan da “Hiçbir belediyenin çalışmasını beğenmiyorum hepsi rant peşinde koşuyor. Şehir düzenlenmesi olsun, park sorunu olsun bunların hiç biri yapılmamış. “ dedi.

“NİHAT ÇİFTÇİ BÜYÜK İŞLER YAPTI!”

Mevcut belediye başkanlarından şikayetçi olduğunu, yapılan birçok çalışmanın halkı tatmin etmediğini söyleyen Mehmet Demir, Büyükşehir Belediyesinin eski Başkanı Nihat Çiftçi’yi çok beğendiğini söyledi.

Nihat Çiftçi’nin hem Karaköprü hem de Büyükşehir Belediyesinde büyük işler yaptığını belirten Mehmet Demir sözlerini şöyle sürdürdü. “Eski başkanlardan Nihat Çiftçi iyi çalışıyordu. Karaköprü’de büyükşehirde güzel işler yaptı. Ben tekrar başkan olmasını istiyorum yani. Şu anki belediye başkanlarından hiçbirini beğenmiyorum. Şimdi ki belediye başkanları hep Karaköprü Yenişehirde çalışma yapıyorlar. Gelsinler Bağlarbaşı’na bir şey yapsınlar. Birçok mahallede Pazar yeri yok. Ahmet Erseven yer olarak çok güzel ama eksikleri çok fazla Pazar yeri yok. “

“HİTAP VAR İCRAAT YOK”

Mevcut belediye başkanlarının sadece konuştuklarını ve icraat yapmadıklarını aktaran Abdulkadir Dağ da “Şimdi ki belediye başkanlarının halka hitapları güzelde çalışmaları yok. Lafa geldiler mi güzel konuşuyorlar fakat icraata geldiler mi hiçbir şey yok. Hep aynı tas aynı hamam nelerini beğeneceğiz. Seçim yaklaştı mı biraz çırpınırlar. Dolaşmaya başlarlar. 4 senedir görünen bir çalışma var mı yok kimse bilmiyor çalışmalarını. Seçim zamanı kapı kapı dolaşmayı biliyorlar. Seçimden sonra da 5 evden birisine gitsinler. Çok bir şey beklemiyoruz. Çıksınlar halkın içine karışsınlar.

Urfa’nın çoğu sokağından geçilmiyor. Bazı yerlerde iki üç defa yapılıyor. Anlamadık gitti” şeklinde konuştu.

“ŞU ANKİ BAŞKANLAR NİHAT ÇİFTÇİ’NİN TIRNAĞI OLAMAZ”

Mevcut belediye başkanlarının Nihat Çiftçi’nin tırnağı etmediğini söyleyen Meral Taş ise “Mevcut belediye başkanlardan hiçbirini beğenmiyorum. Eskiden Nihat Çiftçi iyi çalışıyordu. Karaköprü için Büyükşehir için yaptıkları hala hafızalarda. Urfa’da adam akılı çalışan belediye başkanı Nihat Çiftçi’ydi. Şu andakiler Nihat Çiftçi’nin tırnağı bile olamaz. Süleymaniye etrafında çok iş var. Eyyübiye’de çok iş var, oralara biraz daha çalışmaların yapılmasını gerektiğini düşünüyorum” yorumunu yaptı.

 

Belediye başkanları Vatandaşlar Şanlıurfa geneli Ahmet Bahçıvan Nihat Çiftçi Ahmet Eşref Fakıbaba