Baydilli'ye Pazar yerleri için baskı mı yapıldı?

Karaköprü Belediyesi tarafından Narlıkuyu Mahallesine modern bir semt pazarı kazandırıldı. Ancak pazardaki 60 tezgahın yeni açılan bir derneğe verilmesi tepkilere neden oldu. Tezgah yerlerinin yeni derneğe verilmesi için Ankara'dan Başkan Metin Baydilli'ye baskı yapıldığı ileri sürüldü.

Narlıkuyu Mahallesinde açılan Karaköprü Semt Pazarcıları Derneği, yeni açılan Pazar yerinden kendi üyeleri için tezgah talebinde bulundu. Resmiyette 250 üyenin kayıtlı olduğu derneğe üye olmayan esnaf sayısı ise 450 civarı olduğu belirtiliyor. Ancak ilçe belediyesi bu dernek üyelerine tezgah yeri vermek yerine yeni açıldığı öğrenilen bir derneğe yerleri verdiği kaydedildi. 60-70 kişinin üye olduğu bu dernekte iddiaya göre, üyelerden sadece 5-6 kişinin pazarcı olduğu geri kalanlar ise tezgah yeri alarak kazanç peşinde olduğu ifade ediliyor. Yine bu Pazar yerleri için Ankara’dan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye bu kişiler yerlerin verilmesi için baskı yapıldığı ileri sürüldü.

Cevheri’den Kaçan’a: Akıllı olun, elinizdekilerden olmayın
Vekil Cevheri ve Başkan Kaçan arasında geçtiği öğrenilen görüşmede, Kaçan dernek üyelerinin mağdur olmaması için yeni semt pazarı için destek istedi. Ancak Vekil Cevheri söz konusu yerler için akıllı olmasını istedi aksi takdirde elinizdeki yerlerden olabileceğini vurguladı.

Konuyla ilgisi olmayan olmadığını ifade eden Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Başkan Kaçan ile geçen konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Pazar işlerinden anlamadığını hangi esnafın kaç yeri var, bilgisi olmadığını Karaköprü Semt Pazarcıları Derneği’nde 12 tane Pazar yerin olduğunu ifade etti. Başka bir yer açılmasaydı sizin yer için hak talebiniz olmazdı. Başka arkadaşlarımız da yemek yesin bu yeni yerlerden. Sizi tavsiyem akıllı olun, başka sıkıntılar da çıkarsa elinizdekilerden olmayın. Ekmeğinizle oynamayın! 50-60 kişi bu memleketin sahibi değil, sizin elinizde yerler size yeter. Ben sizleri seviyorum sen benim dostumsun” dedi.

Baydilli Pazar yerleri Karaköprü Belediyesi Narlıkuyu Mahallesi semt pazarı Tezgah yerleri Başkan Metin Baydilli