Bakan Soylu'nun yerine Urfa'nın eski vekili mi geliyor?

2023 seçimlerine kısa bir süre kala iktidar cenahından bazı kurumların bakanları değişeceği iddiaları dolaşmaya başlandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun isminin sıklıkla, organize suç örgütleri tarafından dillendirmesi parti içerisinde bir kesimi rahatsız ettiği ve Süleyman Soylu yerine Urfanın eski milletvekili Faruk Çelik düşünüldüğü iddia edildi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yaşamını sürdüren Sedat Peker'in kimi siyasi ve bürokratlarla ilgili ifşalarında gündeme gelmesi ve ikide bir Süleyman Soylunun isminin Sedat Peker tarafından öfkeyle söylenmesi Ak Parti kurucuları tarafından rahatsızlıkla karşılanıyor.

  Süleyman Soylu'nun yerine, Ak Parti hükümetlerinde daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Devlet Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvanlık Bakanlığı ve Şanlıurfa Milletvekilliği görevlerini üstlenen Faruk Çelik'in düşünüldüğü iddia edildi.

Ankarada son dönemde sıkça dile getirilen bu iddiaya göre, Çelikin hazırlık yaptığı ve yeni koltuğa oturacağı belirtiliyor. Çelik isminin seçilmesinin, seçim ile doğrudan ilişkili olduğu da kaydediliyor. Çelike yakın isimler, değişikliğin her an olabileceğini ifade ediyor.