Altın fiyatları dudak uçuklatacak!

Herkesin güvenli limanı olan altında dengeler değişiyor. Özellikle İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar altın fiyatlarını uçurdu.

"Altın fiyatlarının 2 bin 500 lirayı bulacağı söyleniyor"

Herkesin yakından takip ettiği altın fiyatları dengede durmak bilmiyor. Hayat pahalılığının yanında İsrail-Hamas arasındaki çatışmalarda altın fiyatlarını etkiledi. Uzmanlar savaşın devamlılık göstermesi halinde altın fiyatlarının 2 bin 500 lirayı bulacağı söyleniyor.

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı hastane saldırısı öncesi 1.923 dolardan işlem görürken dün gece Asya piyasalarının açılmasıyla ons fiyatı 1.957 dolara kadar yükselerek yaklaşık 11 haftanın zirvesini gördü.

"Gram altın fiyatı 1.753 liraya çekildi"

Ons fiyatındaki yükseliş dolar/TL'nin 28,0208'i görmesiyle birleşince spot piyasada gram altın 1.780 liraya kadar yükselerek yeni tarihi zirvesini gördü. Ardından gram altın fiyatı 1.753 liraya çekildi.

"Farklı ülkelerin bu çatışmalara dahil olması fiyatları daha da yükseltecektir"

Altında yukarı yönlü yükselişlerin olacağını belirten Ekonomi ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, şu ifadelere yer verdi “Farklı ülkelerin bu çatışmalara dahil olması durumunda ons altın 2 bin 10 dolara çıkabilir. Onsta 2024 beklentim 2 bin 350 dolar. Yeni yılla birlikte jeopolitik riskler, enerji krizleri vs. gibi gerginliklerle birlikte yıla 2 bin dolar üzerine başlar ve 2024’te merkez bankalarının faiz artırma süreci de yavaşlayınca bu da altını pozitif etkileyecektir” dedi.

"Altın alımında yukarı yönlü rağbet var"

Yılsonunda altın da gramın 2500 lirayı bulacağını belirten Memiş, “Gramda yılsonu beklentim 1.888 lira. Orta ve uzun vadede yukarı yönlü bekliyorum, gram dolardan da destek alıyor. Yılı bitirmeden gramda 2 bin lirayı görürsek de bu sürpriz olmaz. 2024’te ise gramın 2 bin 500 lira olacağını öngörüyorum. Kapalıçarşı’da vatandaşlar altın gerileyince beklemeye koyulmuştu, şimdiyse alım yönünde rağbet oluyor” ifadelerini kullandı.