Akçakale Belediye Başkanı bindiği dalı kesti!

Şanlıurfa Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda birbirinden ilginç açıklamalar yaptı.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet  Maçoglu  ile görüştüğünü orada uygulanan projeler hakkında bilgi aldığını söyleyen Başkan  Yalçınkaya  Alevilik inancına övgüler yağdırdı. Alevilerin  inançlı olduklarını ve sadık olduğunu ifade etti. Tunceli’de uygulanan projeleri urfa’da uygulanması mümkün olmadığını aktardı.  Başkan Yalçınkaya Urfalıların kentte herhangi bir projeye katkı sunmadıklarından dolayı da sitem etti.
Başkan Yalçınkaya “Aha burada tıp fakültemiz var. Urfalı bir tane kapı vermiş mi, bırak tıp fakültesi kurmayı? Ben anlamadım. Şimdi bir valimiz vardı, Allah selamet verdi. Diyordu ‘Ben bu Urfalıları anlamadım. Diyorsun Balıklıgöl'e gel para ver, vermiyor. Urfaspor'a ver vermiyor. Ne cennete veriyor, ne cehenneme veriyor.' Bilmiyorum yani, çözemedik yani. Kayseri'de, Almanya'da çalışmış bir işçi, para biriktirmiş. Köyüne sağlık ocağı yapıp, hediye etmiş. Urfa'nın bir köyünde bir Urfalı'nın yaptığı sağlık ocağı var mı ya? Böyle bir yer. Böyle bir zor bir yer.” dedi

URFALILARA VERDİĞİMİ GERİ ALAMAM
Tunceli Belediye Başkanı’nın Tunceli de uyguladığı “götür işlet getir” projesinin urfa’da uygulanmasının  imkansız olduğunu belirten Başkan Yalçınkaya sözlerine şöyle devam etti:"Tunceli Belediye Başkanı ile görüştüm. Adam nohutu vermiş, mazotu vermiş. 5 dönümde nohut ekecek. Hasatta geri getirecek. Bu model burada işlemez kardeşim. Alevi inancı çok sağlam bir inanç. Ben versem geri alamam.”