Ağlama Ceylanpınar biraz daha dur!

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bulunan Şanlıurfa Harran Üniversitesi bünyesindeki Tarım Meslek Yüksekokulu ilçe Emniyet Müdürlüğüne tahsis edildi. Ceylanpınar Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören öğrenciler Şanlıurfa merkezde eğitimlerine devam edecek.

2015 yılında dönemin Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekillilerinden Seydi Eyyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Abdülkerim Gök, dönemin Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük, dönemin Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, dönemin Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Harran Üniversitesi Ceylanpınar Tarım Yüksekokulunun açılış kurdelesini kesmişlerdi.  Eğitim kurumu olarak tahsis edilen bina altyapı eksikliği ve ulaşım sorunları gibi gerekçeler öne sürülerek uzun bir süre kendi kaderine terk edilmiş vaziyette bırakıldı. 

Ceylanpınar Tarım Yüksekokulunun Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilmesine CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tepki gösterdi. Ceylanpınar Yüksekokulunda öğrenim gören öğrencilerin mağduriyet yaşadığını belirten Tanal sözlerine şöyle devam etti:
“Güler misin ağlar mısın? #Şanlıurfa Harran Üniversitesi bünyesindeki Ceylanpınar Meslek Yüksekokulu’nun binasını, Mayıs 2015’te davulla zurnayla açtılar.
Servet akıtılan Ceylanpınar ilçesindeki yüksekokul binasını, yol sıkıntısı ve altyapı eksikliğini gerekçe göstererek yıllarca atıl durumda bıraktılar. Sonrasında yüksekokul binası ve bağlantılı yurt binasını İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis ettiler.
Adına sonradan “Tarım” eklenen Ceylanpınar Meslek Yüksekokulu öğrencileri ise halen Şanlıurfa merkezde sığıntı gibi eğitim görüyor. Emniyet’in Ceylanpınar’daki eski püskü binasının Ceylanpınar Tarım Meslek Yüksekokulu öğrencilerine tahsis edilmesi de bu aralar gündemde.
Eğitim yuvası olarak planlanıp inşa edilen binayı, emniyet müdürlüğü yapmak, karakolu da yüksekokul binasına dönüştürmek hangi aklın ürünü? Bu nasıl liyakatsizlik, öngörüsüzlük, iş bilmezliktir?
Madem ulaşım ve altyapı sıkıntısı olacaktı, neden Meslek Yüksekokulu binasını Ceylanpınar’ın daha merkezi bir milletinin parasını çarçur edenlere, eğitim yuvasını karakola dönüştürenlere, eski püskü karakol binasını eğitim yuvası olarak pazarlayanlara ilk seçimde gereken dersi vermeliyiz.”