Abdurrahman Uzun, Celal Şengör'e kükredi!

Geçtiğimiz hafta dünyanın ilk bilim merkezlerinden Harran'da yapılan Fatih Altaylı'nın programı Teke Tek'de yaşananlar ülke gündeminde tepkiye neden oldu.

Prof. Dr. Celal Şengör’ün din değerleri üstüne yaptığı konuşma adeta muhafazakâr kesimi çileden çıkardı.
Şengör’ün “İbrahim masal, Musa da İsa da hikaye” sözlerine ünlü araştırmacı ve gazeteci Abdurrahman Uzun sert bir dille karşılık verdi.

Abdurrahman uzun Celal Şengör’ün Şanlıurfa Harran ilçesinde yaptığı konuşmasına tepki olarak “Şengör gitsin kendi alanında konuşma yapsın. Bilgi sahibi olmadığı konularda yorum yapmasın bu ülkenin çoğunluğu Müslümandır.” Dedi

Abdurrahman Uzun konuşmasını sürdürerek  “Celal Şengör bir din adamı mı bir tarih profesörü mü  yok. Ne iş yapıyor jeolog yani yer bilimi yer altı suları deprem toprakların durumu vs  gibi konularda konuşsa tamam deriz ama Şengör kalkıyor yüzde 98’i sözde Müslüman bir ülkede din diye bir şey yoktur. İbrani dinlerin hepsi uydurma ,masal  Musevilik yok demesi akıl işi değildir. İbrahim diye biri yok diyor sanki İbrahim askerlik arkadaşı.

İnsan profesör olabilir  ama önce edep kuşanmak lazım. Edebin ahlakın olması dünyanın bütün diplomaları senin olsa kaç yazar. Bir söz vardır ben önce bakarım lafa bakarım laf mı diye sonra söyleyene bakarım adam mı diye. Celal Şengör daha önce kendi dışkısını yediğini meziyetmiş gibi anlatan bir adam.

Bunu bir meziyetmiş gibi anlatacak kadar yobaz uymaz biri. Kendi dışkısını yiyen tek canlı domuzdur. Müslüman mahallesinde salyangoz satılıyor. Bunu satan Şengör pazarlamasını yapan Habertürk’dür” dedi.