3 bin 67 okulda ders zili çaldı

Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa'da 893 bin 926 öğrenci için bugün sömestir tatilinin ardından ilk ders zili çaldı. Koronavirüs vakalarının arttığı ülke genelinde olduğu gibi kentte vakalara karşı tedbirler arttırıldı.

İlk yarı eğitim ve öğretim döneminin pandemi şartlarında ara verilmeksizin tamamlanmasının ardından okullar sömestir tatiline girdi. Tatilin tamamlanmasıyla Türkiye’nin en genç ve öğrenci sayısı en fazla olan şehirlerinin başında gelen Şanlıurfa’da 3 bin 67 okulda 24 bin 897 derslik, 35 bin 889 öğretmen ve 893 bin 926 öğrenci için ders zili çaldı. Eğitim başarısında son sıralarda yer alan kentte başarıyı artırmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik çalışmalar yapıyor.

2021-2022 eğitim öğretim yılı, 6 Eylül 2021'de yüz yüze ve tam zamanlı olarak başlatıldı. Birinci dönem ara tatili 15 Kasım 2021 Pazartesi başladı ve 19 Kasım 2021 Cuma sona erdi. Öğrenciler, 24 Ocak'ta başlayan yarıyıl tatili sonrası ilk derslerine bugün girdi. Öğrenciler, okullarında ikinci dönemin ilk gün heyecanını yaşıyor.

ARA TATİL 11 NİSAN’DA BAŞLAYACAK

Öğrenciler ikinci dönemdeki ara tatillerini 11 Nisan-15 Nisan 2022'de yapacak. İkinci dönem 17 Haziran 2022 Cuma sona erecek. 31 Ocak'ta ataması yapılan 15 bin yeni öğretmen de bugün itibariyle atandıkları okullarda görevlerine başladı. 31 Ocak’ta Şanlıurfa’ya farklı branşlarda toplamda 1300 kişi atandı. Öğretmen açığının 7 bin civarında olduğu kent için bu atama yeterli görülmedi. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlere isteğe bağlı kapsamlı eğitim programı için yeni dijital platform Öğretmen Bilişim Ağı'nı (ÖBA) ilk kez bu yılki yarıyıl tatilinde uyguladı.

URFA’DA 10 BİN ÖĞRETMEN ATAMA BEKLİYOR

Eğitim Birsen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, “Ataması yapılmayan öğretmen arkadaşlar sendikamızı ziyaret ettiler. Her zaman olduğu gibi yine destek vereceğiz. Bizim de buradaki amacımız bu kardeşlerimizin şevki kaçmadan atamalarının yapılmasıdır. "diye konuştu.
Şanlıurfa'da ataması yapılmayan öğretmen sayısına ilişkin konuşan Başkan Coşkun, Şanlıurfa'da sadece ücretli çalışan 4 bin öğretmen var. Urfa'da 10 bine yakın atanamayan öğretmen var” şeklinde konuştu.

YENİ DÖNEM TEDBİRLERİ KONUŞULDU

Vali Abdullah Erin başkanlığında, Vali Yardımcısı Yasin Akgül, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, kaymakamlar, ilçe milli eğitim müdürleri, okul idarecileri ve okul aile birliği temsilcilerinin katıldığı toplantıda, 2021-2022 eğitim öğretim yılı ilk yarısında uygulanan ve önümüzdeki dönem için planlanan tedbirler değerlendirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt’un, 2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk döneminde alınan güvenlik, sağlık, servis araçlarına yönelik denetimler hakkında bilgi verdiği toplantıda konuşan Vali Abdullah Erin, 7 Şubat 2022 Pazartesi günü başlayacak olan eğitim öğretim yılı ikinci döneminin tüm öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Toplantıda 80 bin civarında öğrencinin taşımalı eğitim ile okula ulaştığını ifade eden Vali Erin, “Geçen yıl pandemi nedeniyle uzun bir süre uzaktan eğitim yöntemine gidildiğini ancak bu yıl salgın tedbirlerine riayet etmek suretiyle okulların dönem sonuna kadar açık tutulmaya çalışıldığını anımsatan Vali Erin, çocukların huzur ve güven ortamında okula ulaşmaları ve aynı şekilde evlerine dönmelerini sağlamanın elzem olduğunu söyledi.

“HER BİR ÇOCUĞUMUZ BİR DÜNYADIR, BİR DEĞERDİR.”
Eğitim için yapılan yatırımlar, alınan önlemler ve çalışmaların esas hedefinin, geleceğimiz olan çocukların başarısını temin etmek olduğunu kaydeden Vali Erin, eğitim camiası dışındaki herkesin bu konuda elinden gelen desteği verdiğini ancak tüm yükün öğretmenlerin omzunda olduğunu hatırlatarak, “Yeni okular, kampüsler, spor tesisleri yapacağız. Ama iş sadece bununla bitmiyor. Sadece iyi sınıflar, teknolojik cihazlar temin etmek yetmiyor. O çocukları kendi çocuklarınız yerine koyup, başarısını gün gün takip etmezseniz, yönlendirmezseniz, sorup peşine düşmezseniz sadece sayılardan ibaret çocuklar olur. Ama bu sadece sayılardan ibaret bir mesele değil. Her bir çocuğumuz bir dünyadır, bir değerdir. İnsanlığa, Urfa’ya, dünyaya katkı sunacak cevherler var içlerinde. O cevherleri keşfetmek öğretmenlerimizin elinde.” diyerek, bir milyona yakın öğrencinin olduğu bir şehirde gelecek planlamasının olmasının önemine işaret etti.